Israel advarer sivile på Gaza

Israel slipper flyveblader over Gaza
Israel slipper flyveblader over Gaza

Israel ber innbyggerne i Gaza flytte fra sine hjem i landsbyene til de større befolkningssentra.
Mer enn 100.000 flyveblader har blitt droppet over Gaza, der det israelske forsvaret ber sivile forlate landsbyene de bor i, til fordel for de større byene. Den samme meldingen har også blitt sent ut telefonisk som en innspilt talemelding på arabisk.
Israel har sendt ut en mengde slike varsler under Operation Protective Edge allerede, men dette er den største og mest omfattende hittil.
Luftforsvaret har bombet mer enn 1.500 terrormål i Gaza, skriver Jerusalem Post. Kritikerne, eller hylekoret som man også i anstendighetens navn kunne kalle dem, kunne ta en titt på tapstallene i andre kriger dersom man synes dette på noen måte er «ekstremt» eller «uproporsjonalt.»
Vi merker oss også at en palestinsk FN-representant uttaler følgende:
«Enhver enkelt rakett som nå blir avfyrt mot sivile sentra i Israel utgjør en forbrytelse mot menneskeheten. Israels respons, derimot, fulgte de lovlige prosedyrene, fordi, som Hamas’ talsmann selv sa det: – Israelerne advarte dem om å forlate sine hjem før bombingen. Men når det gjelder missilene vi avfyrer, så advarer vi ingen, verken hvor de treffer eller om de operasjonene vi foretar oss.»
Dette må sies å være både ekstraordinært og spesielt.

http://www.youtube.com/watch?v=DjzS27ylCZ8

Israel sier nå at en bakkeoperasjon kan komme på tale. I en samtale med ordførerne i de mest utsatte byene, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag at «Israel vil bruke så mye makt som nødvendig for å gjenopprette ro.»
Han sa i tillegg før møte med den israelske utenriksministeren Federica Mogherini, som er på besøk, at Hamas nå har lukket døren for diplomati, og at ethvert angrep nå vil bli møtt med mere intensive angrep fra Israels side.

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644