Iran, ikke Israel, er trusselen

Statsminister Netanyahu om Günter Grass: Anstendige mennesker overalt bør fordømme disse grove og nedsettende påstandene.
Forfatter og fredsprisvinner Günter Grass kalte i et dikt i den sydtyske avisen Süddeutsche Zeitung sist onsdag Israel «en trussel mot verdensfreden» og oppfordret verden til å hindre at landet angriper Iran.
Diktet ble ifølge NTB kraftig kritisert i Tyskland. Men NTB lar det skinne igjennom hvordan man ser på det i det norske nyhetsbyrået: «[Tyskland]… der all kraftig fordømmelse av Israel er tabu på grunn av nazistenes holocaust, da seks millioner jøder ble myrdet.»
NTB vedgår at Grass’ har «svekket moralsk autoritet» «etter at han i 2006 innrømmet at han som ungdom hadde tjent i Adolf Hitlers Waffen SS, og den tyske avisa Die Welt kalte ham onsdag den evige antisemitt.»
Det kan være nærliggende nok en gang å konkludere med at sterke krefter er i sving for at jødene, denne gang i sin egen stat Israel, rolig skal finne seg i å bli slaktet ned. Knapt noen statsleder, med noen få unntak, har anstendighet til å si at de støtter Israels rett til å forsvare seg. FN er gjennomsyret av islamistiske krefter, terrorstater som selv er gjennomsyret av korrupsjon og urettferdighet på alle plan. Derfra kan man derfor heller ikke vente noe rettferdighet.
Uttalelse fra det israelske Utenriksdepartementet:

Følgende er statsminister Benjamin Netanyahus kommentarer vedrørende Günter Grass:
«Günter Grass’ skammelige moralske sammenligning mellom Israel og Iran, et regime som benekter Holocaust og truer med å utslette Israel, sier ikke så mye om Israel, men mye om Grass.
Det er Iran, ikke Israel, som er en trussel mot freden og sikkerheten i verden.
Det er Iran, ikke Israel, som truer andre stater med utslettelse.
Det er Iran, ikke Israel, som supporterer terrororganisasjoner som skyter raketter mot uskyldige sivile.
Det er Iran, ikke Israel, som støtter det syriske regimets massakrering av sitt eget folk.
Det er Iran, ikke Israel, som steiner kvinner, henger homofile, og brutalt undertrykker titalls millioner av sine egne innbyggere.
I seks tiår skjulte Grass det faktum at han hadde vært medlem i Waffen SS. Så det er kanskje ingen overraskelse at han utpeker den eneste jødiske stat som finnes til den største trussel mot verdensfreden, og at han protesterer mot å gi Israel mulighet til å forsvare seg.
Anstendige mennesker overalt bør fordømme disse grove og nedsettende påstandene.»

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644