Hverdag i Israel: arabisk terrorisme

Totalt antall terrorangrep ned noe i august. Færre angrep fra Gaza, flere fra Sinai og i Jerusalem. Dette skriver den konservative avisen Arutz Sheva.
Shin Bet offentliggjorde i går en rapport som viser at mønsteret i terrorhandlingene endrer seg noe. I august har flere av angrepene kommet fra Sinai-halvøya og færre fra Gaza. I alt kom det 21 angrap fra Gaza i august, mens det i juli kom 28.
To angrep ble iverksatt fra Sinai. Ett av dem var et stort forsøk på å infiltrere egyptiske militæravdelinger. 16 egyptiske soldater ble drept, og to væpnede personellkjøretøyer ble kapret og forsøkt kjørt over grensen til Israel.
I et annet angrep ble raketter avfyrt mot byen Eilat.
Antall angrep fra Gaza har gått ned, men det totale antall rakettangrep har økt noe, viser rapporten. 21 raketter og 3 bomber ble avfyrt i august. I juli var det 18 raketter og 9 bomber fra bombekastere.
Angrep fra Judea og Samaria gikk ned i august i år, med 19 registrerte angrep, mot 30 måneden før. I Jerusalem økte det derimot noe, med ni angrep i august, mot seks i juli.
Alle de 28 angrepene i Judea, Samaria og Jerusalem var brannbomber, slo rapporten fast. Den inneholdt ikke opplysninger om steinkasting, selv om disse har vist seg i noen tilfeller å medføre døden.
Arutz Sheva
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: