‘- Hinsides all parodi

ISIS går fri, mens fyrtårnet Israel skal de ramme
ISIS går fri, mens fyrtårnet Israel skal de ramme

Storbritannias ledende studentorganisasjon, The National Union of Students (NUS), igangsatte tirsdag en landsomfattende boikott av Israel.
Dette fordømmes nå på det sterkeste av Universities UK, som representerer samtlige 133 universiteter i landet.
Organisasjonen sa i en uttalelse i går onsdag at den «på det sterkeste tar avstand fra akademisk boikott. Grunnlaget er at slikt er i strid med akademisk frihet, herunder den friheten akademikere skal ha til å samarbeide med andre akademikere.»
Uttalelsen presiserer videre at de tar sterk avstand fra akademisk boikott av israelske universiteter.
Det ble også presisert at alle universiteter i ytringsfrihetens navn skal ha de fundamentale rettigheter til å stille spørsmål ved nasjonal og internasjonal politikk.
NUS stemte tirsdag over et forslag om å boikotte israelske firma og om å alliere seg offisielt med Boycott, Divestment and Sanctions (BDS)-bevegelsen. Forslaget ble vedtatt med 19 mot 14 stemmer.
NUS’ visepresident Joe Vinson er åpenbart blant de 14 som var imot vedtaket, og tvitret etter avstemningen: «Antisemittisme er som et virus. Det muterer og smitter alt det kommer i berøring med. Den har mutert til BDS, og NUS er smittet.»
Israels president Benjamin Netanyahu responderte kontant med å undre på hvorfor de boikotter Israel, mens Islamsk Stat lar de være. «Dette sier i grunnen alt om BDS-bevegelsen.»
En tenketank i Storbritannia får det sagt i overskriften om saken:
Storbritannias studentunion nekter å boikotte ISIS, men vedtar boikott av Israel.
Overskriften inneholder også taggen #BeyondParody (hinsides all parodi) som egentlig sier alt.
IsraelNationalNews
Ynet
UK Media Watch

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644