Hatet tar aldri slutt

youssuf_fofanaLederen for banden som torturerte og drepte den unge jødiske gutten Ilan Halimi (23) utenfor Paris fikk forlenget sin straff med ytterligere syv år. Årsak: han laget antisemittiske filmer i fengselet.
En domstol i et fengsel i Moulins i Frankrike har dømt Youssouf Fofana, leder for banden som uførte de ufattelige ugjerningene mot Halimi i 2006, skyldig i å fremme terrorisme og rasehat, skriver Le Monde. Dommen falt 13. februar, på dagen syv år etter at Halimi ble drept.
Fofanas gjeng kidnappet Halimi for å få løsepenger. En ung arabisk jente lokket ham med seg, og gutten ble fanget og torturert i tre uker før han ble funnet av politiet. Han døde på vei til sykehuset.
Gjengen hadde tidligere prøvd å kidnappe jøder, men hadde mislykkes. Gjengen hadde satt opp en hjemmelaget konsentrasjonsleir i en bygning med flere leiligheter, og beboere i naboleilighetene, samtlige muslimer, hadde hørt Halimis skrik under torturen i tre uker, – ikke én av dem ringte politiet.
Torturen var ekstrem, – forbryterne kuttet biter av kjøttet hans, og fingre og ører ble kuttet. De brant ham med syre. De helte brennbar væske over ham og satte fyr på ham. Ikke bare lot beboerne være å ringe politiet, – flere av dem tok også del i torturen.
Fofana ble dømt til livsvarig fengsel uten mulighet til prøveløslatelse i 22 år.
Den unge kvinnen som lokket Halimi i døden, Emma S., nå 23 år gammel, har innledet et forhold til direktøren i fengselet der hun satt, noe som selvsagt medførte avskjedigelse for direktøren.
De innsatte klaget over at jenta fikk særbehandling, og en internetterforskning ble så gjennomført. Det viste seg at hun hadde mottatt både penger og smuglervarer av direktøren. Forsvareren hennes sier hun «er i krig med menn», fordi hun angivelig skal ha blitt gjengvoldtatt i Iran i en alder av 12, og skal ha flyktet derfra etter å ha blitt tvangsgiftet.
Les også: Dommer opprettholdt
Mer om Ilan Halimi på SMA
Times of Israel
Le TélégrammeStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: