Hamasleder: Israel er kreftsvulst

Hamas’ «statsminister» Haniyeh sier Israel er «kreftsvulst» som må fjernes og rykkes opp med røttene.
Hamas’ fungerende statsminister i Gaza,  Ismail Haniyeh, er ikke kjent for å være veldig interessert i noe samarbeid med Israel. I februar i år gjorde han dette helt klart. Ikke en gang å anerkjenne staten, vil han.
Nå er dette ingen stor overraskelse. Alle som har lest Hamas’ charter vet at Hamas anser forhandlinger som bortkastet tid. Det norske standpunktet, at man skal ha dialog med alle, også terrorister som Hamas, kan derfor også sies antagelig å være bortkastet tid. Det norske – og ellers alment utbredte –  mantraet om «dialog» virker noe – skal en si blåøyd – når man vet hva disse menneskene står for.
Konflikten er mangefasettert og betent. Men ofte lager man verden mer komplisert enn nødvendig. Naim Araidi, Israels ambassadør har i alle fall en løsning som hadde fått Palestina-araberne et langt skritt fremover på veien mot en egen, palestinsk stat: – Har du fortsatt tro på at det kan bli to stater før eller siden? – Javisst. Anerkjenn Israel og stopp terrorsystemet!
Men en slutt på terrorismen synes fjern i øyeblikket. For det meste dreier tilværelsen i Israel seg om å holde fiendene mest mulig på avstand, så man kan bygge og trives i alle fall innenfor sine egne grenser.
Tirsdag talte Haniyeh på en – hold deg fast – konferanse om utdannelse. Der uttalte «statsministeren» følgende: «Israel er en kreftsvulst som må fjernes og tas opp med røttene.» Som også Irans muslimske leder Khamenei sa det, og som Irans president Ahmadinejad uttrykte det.
«Motstansdfolkenes og jihadkjempernes hender har begynt å rive opp svulsten, og vil arbeide for å få en slutt på okkupasjonen av hele Palestina. Om Allah vil, skal vi få en slutt på okkupasjonen,» sa han til tilhørerne, som var fra Egypt, Tunisia og Qatar.
Han oppfordret til lærerne i Gaza å «oppdra en generasjon som vil sloss og frigjøre palestinerne fra okkupasjonen.» Han la til at organisasjonen hans nå jobber med å gjenreise Gaza etter skadene etter skadene som de forskjellige krigene har forårsaket.
Hamas har nå en politisk ledelse over Fatah, også i Samaria og Judea. En artikkel i London Sunday Times nylig hevdet at Hamas forbereder seg på en ny borgerkrig i Gaza, som den i 2007, og forbereder terrorceller til et militært kupp for å styrte Abbas. Ifølge artikkelen kom ordren fra Hamas’ leder Khaled Mashaal, som nylig var i Gaza for å feire det palestinerne mener var en seier over Israel etter rakettkrigen forrige måned.
Hamas har benektet opplysningene i artikkelen. De hevder det hele er bevisste feilopplysninger som stammer fra Israel, med det mål å splitte fraksjonene i PA.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: