Hamas om terrorist: – martyr som uførte heltemodig operasjon

Terror i Jerusalem 5. november 2014. Foto: @NasserBI (Twitter)
Terror i Jerusalem 5. november 2014. Foto: @NasserBI (Twitter)

Nok en gang har en arabisk terrorist brukt en bil som våpen, og som resultat drept ett menneske og skadet flere.
Og nok en gang har den regjeringen PA-araberne i Gaza har valgt til å styre seg, uttrykt sin beundring for udåden.
Det er ikke lenge siden SMA oversatte en vakker nekrolog for forrige offer, Yemima, en ung jøde som hadde reist den lange veien fra Equador for å lære Bibelen å kjenne i jødenes eget land. Hun ble også drept av en araber som hadde hat nok til å bruke bilen sin som våpen mot uskyldige sivile.
Det var PA-araberen Ibrahim al-Acri som ved middagstider i dag kjørte bilen sin inn i en folkemengde og meide ned flere fotgjengere.
Hamas var tidlig ute med jubel denne gangen. I en uttalelse sier terrorgruppen: «Vi gratulerer med aktiviteten som ble utført av Jerusalems velsignede helter. De rammet soldater og sikkerhetsfolk.»
«Dette var et resultat av Sionistenes forbrytelser. De fortsetter å angripe de som ber, og de fortsetter med sine overgrep på palestinernes hellige steder.»
«Vi oppfordrer folk i Jerusalem og på Vestbredden, og alle palestinere, til å fortsette med mer av denne aktiviteten, med full styrke, for å forsvare Al-Aqsa.»
Det har stadig vært opptøyer blant araberne etter at en jødisk aktivist ble skutt og forsøkt drept på Tempelplassen nylig. Også han ble rost av Hamas og flere som «helt.» «Fredsmekler» Mahmoud Abbas sto helt åpent frem og kalte terroristen «martyr» som forsvarte «vårt folk og våre hellige steder.»
Arabere liker åpenbart ikke å dele. Nå har også Jordan protestert mot at jøder skal få be på sin hellige plass Tempelplassen. De har kalt sin ambassadør hjem, og vil om nødvendig gå til Sikkerhetsrådet med sin klage. At Israel har historie på stedet som strekker seg tusener av år tilbake i tid, og at man stadig finner beviser på jødisk tilstedeværelse, passer ikke inn i arabernes løgner.
NRK vedgår i overskriften sin om saken at «Hamas tar ansvar for dødelig påkjørsel i Jerusalem.» De siterer også en av uttalelsene over, og de kaller Hamas en «islamistbevegelse.» Da Israel kriget mot terrororganisasjonen Hamas i sommer, var det derimot lite å høre om akkurat dette, i en slik grad at mange nordmenn trodde Israel var aggressoren. NRK må likevel avslutte sin NTB-artikkel med noen setninger som insinuerer at Israel er den kritikkverdige, om uroen i Øst-Jerusalem. Bevegelsen av ortodokse troende jøder som ønsker å be på Tempelplassen, blir i NRK-sjargong «ytterliggående.» Litt som Jonas Gahr Støre under Muhammed-«krisen» i 2006, han kalte avisredaktør Selbekk for «ekstremist» – altså i klasse med rasende muslimer som under sterke Allah-rop drepte mennesker og satte fyr på ambassader. Fordi han hadde publisert en fredelig enkel tegning.
Her blir seriøse mennesker som arbeider fredelig for å oppnå et mål «ytterliggående.» Det er ikke vanskelig å se hvor NRK / NTB vil med sin retorikk. Deres problem er at det rammer dem selv.

Ungdommene kastet stein og kinaputter mot politiet for å hindre at de slapp ikke-muslimer inn på plassen. På forhånd hadde en ytterliggående høyreorientert jødisk gruppe varslet at den ville besøke plassen, som av jødene kalles Tempelhøyden.
Sammenstøtene på plassen spredte seg raskt til smågatene i gamlebyen. I nærheten av Løveporten, en av sju innganger til gamlebyen, avfyrte politiet tåregass og sjokkgranater for å spre en rasende palestinsk folkemengde. Mange skolebarn skal ha havnet midt i urolighetene.

Independent
Times of IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: