Full beredskap i Jerusalem

Påskemassakren i Netanya 2002
Påskemassakren i Netanya 2002

Politiet er i alarmberedskap i Jerusalem, Judea og Samaria, skriver IsraelNationalNews.com. Årsaken er sammenfall mellom jødisk påske og arabernes markering av den såkalte «land-dagen.»
«Land-dagen» er en årlig markering av arabiske opptøyer som brøt ut i 1976 etter israelske planer om å ekspropriere land som lå brakk i Galilea. Noe av dette var eid av arabere. Dagen blir ofte markert med opptøyer.
Hundrevis av politifolk er utplassert rundt i gamlebyen og i øst-Jerusalem. Man antar det er store muligheter for opptøyer etter fredagsbønnen i Al Aqsa-moskeen. Politiet holder menn under femti år borte fra moskeen i dag, etter mistanke om planer om spetakkel.
Hele påsken er preget av massive sikkerhetstiltak, grunnet den store tilstrømmingen av folk i forbindelse med offentlige påskearrangementer, samt det faktum at arabere fra PA-områdene ofte har valgt store høytider for sine angrep i Israel.
Det er 11 år siden massakren på Park Hotel i Netanya, hvor 30 mennesker ble myrdet mens de feiret påskehøytiden.

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644