Fransk politiker: svakhet vil koste Europa dyrt

Meir Habib
Meir Habib

Den franske politikeren og medlem av det franske parlamentet, Meir Habib, sier Frankrike gjør en stor feil dersom de vil anerkjenne en palestinsk stat om fredssamtalene slår feil.
«Europa og Frankrike spesifikt nekter å innse realitetene og tror at konflikten vil ta slutt dersom de anerkjenner en palestinsk stat. Når skal de våkne? Den frie verden må stå sammen og innse at å anerkjenne en palestinsk stat uten forhandlinger på dette tidspunkt er en alvorlig feil som vil koste Europa dyrt,» sa han.
Uttalelsen kom som en respons på at Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius i går sa at landet ville anerkjenne en palestinsk stat dersom forhandlinger mellom palestinerne og Israel skulle mislykkes.
Fra Jerusalem Post
Oslo-avtalene innebærer en avtale om akkurat dette, og å kjøre frem en palestinsk stat uten forhandlinger bår ses på som et brudd på disse. Avtalene er underskrevet av begge parter, og er bevitnet og underskrevet av representanter for en rekke land.
Habib påpekte at Israel har prøvd å få til fred siden staten ble grunnlagt, og er villig til å gjøre smertefulle innrømmelser for fred. Men palestinerne nekter å anerkjenne Israels rett til å eksistere.
«Frankrike nekter å åpne øynene, og handler enda en gang i svakhet,» slo Habib fast. «I stedet for å slåss mot jihadistene og sende en sterk melding til terrorister, så skylder landet på det eneste landet som virkelig slåss mot terror.»
«I sommer kjempet Israel mot Hamas, en terrororganisasjon som skjøt på uskyldige sivile,» la han til. «Til tross for dette hørte vi ingen offisielle uttalelser fra de europeiske land, som krevde demilitarisering av Gazastripen.»
For Norges del kan vi omtrent si at NRK og andre riksmedier til de grader har sviktet sitt ansvar, slik at en rekke nordmenn faktisk ikke vet at Hamas er en islamistisk terrororganisasjon. Hele EU har den på sin terrorliste, sammen med USA og Israel. Men ikke det offisielle Norge.
Habib sier Europa må våkne opp og innse at den israelsk-arabiske konflikt ikke dreier seg om territorier. Det er en religiøs krig som omfatter hele verden, spesielt Europa. Han pekte på at hundrevis av franskmenn har reist for å slåss i Syria.
«Uheldigvis er det flere og flere franske muslimer som identifiserer seg med islamsk ekstremisme,» sa han.
Meir Habib er medlem av den franske nasjonalforsamlingen, som representant for franskmenn i utlandet. Han bor både i Israel og i Frankrike.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: