Frankrike: politibeskyttelse på jødiske skoler

Fransk politi som beskytter solidaritetsmarsjen i Paris
Fransk politi som beskytter solidaritetsmarsjen i Paris

Franske myndigheter vil utplassere 5000 sikkerhetsfolk og politi for å beskytte jødiske skoler, melder A7 og flere andre medier. Beslutningen kommer etter forrige ukes blodige terroraksjoner, hvorav en rammet et jødisk supermarked. Fire jøder ble drept.
Statsminister Francois Hollande forsikrer landets jøder om at alt vil bli gjort for å garantere deres sikkerhet.
Etter at den dedikerte muslimen Mohammad Merah skjøt og drepte en voksen og tre barn på en jødisk skole i 2012, er det naturlig nok mye frykt i det jødiske miljøet. Etter hendelsen har jøder over hele landet ikke opplevd mindre, men mer trakassering fra muslimske miljøer.
Også synagoger har jevnlig blitt angrepet av muslimske ekstremister. I desember ble det skutt med luftvåpen mot en synagoge i Paris. Ruter knuste, og rabbien og hans assistent ble nær truffet. Tidligere samme måned arresterte fransk politi fem menn for å ha truet med å brenne ned en synagoge.
Under de antisemittiske opptøyene sist sommer, ble flere synagoger angrepet av muslimsk mobb. I en av episodene ble fredelige mennesker som ba, fanget inne i en synagoge, med mobben utenfor. Noen ungdommer som slo tilbake, klarte imidlertid å holde mobben ute til politiet kom.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: