Forsøk på inntrengning i Malmö

Fem personer forsøkte å komme seg inn i et jødisk forsamlingshus i Malmö i Sør-Sverige torsdag.
De ble stoppet av en sluse som er montert av sikkerhetsgrunner, så de kom ikke videre. Men de kom med krenkende og antisemittiske uttalelser.
Leder for den jødiske menigheten, Fred Kahn, er bekymret.

– De kom in i slussen och började fotografera och filma. Efter en stunds palaver gav de sig iväg. Vi ser naturligtvis mycket allvarligt på detta.

Menigheten har lenge vært utsatt for trusler og overgrep. Bare i år har det blitt knust ruter flere ganger.
Det leveres nå rundt 60 anmeldelser til politiet årlig i Malmö. Dette er en klar økning i forhold til foregående år. Rundt en tredobling i anmeldte tilfeller har skjedd de siste par-tre årene. Han mener tvert imot at politiet tar slikt mer alvorlig enn før, og at det derfor oppleves som flere tilfeller.
Men svensk politi takler økningen i antisemittisme med sedvanlig svensk bortforklaring. Imidlertid er det etter hvert godt kjent fenomen at svenske jøder føler seg utrygge. Som de gjør i Norge og ellers i Europa.
Til tross for Holocaust har altså Europa ikke på 70 år greid å gjøre verdensdelen til et sted hvor jøder kan føle seg ønsket og trygge. Altså selv ikke selverklærte innvandringsvennlige Sverige klarer det.
Les mer: Jødehatet skremmer

Kommissarie Thomas Bull som utreder hatbrott i Malmö bedömer att ökningen till största delen beror på en ökad benägenhet att anmäla.
– Vi har ökat inflödet med hatbrott, men jag tror inte att hatbrotten har ökat. Pratar man med de olika grupperna som utsätts för hatbrott så säger de att de här problemen har de haft länge, men det är bara det att polisen inte har tagit det på samma allvar som vi gör nu.

Dette er vanlig i landet. Det er en inngrodd uvilje mot å peke på problemet.
Mediene i Sverige gjør også sitt beste for å skjule hvem som står bak kriminelle og hatefulle handlinger, i all sin politiske korrekthet. Man får svært sjelden vite når det er innvandrere eller svenskfostrede utlendinger som har begått forbrytelser. Så motvillige er de til å opplyse om fakta, at det vanligvis er lettere å se etter beskrivelsen «etnisk svensk.» Når denne mangler, er forbrytelsen høyst sannsynlig begått av en person med innvandrerbakgrunn.
Politiet skal ha arrestert to av inntrengerne, begge menn på 18 år, men løslot dem etter et avhør.
Rundt 30 % av Malmös 300.000 innbyggere er muslimer, og langt de fleste angrepene kommer fra denne gruppen, sier den jødiske befolkningen.
Det er rundt 1.000 jøder i Malmö.
Les også: Antisemittismen i Sverige tvinger jødene til å revurdere sin fremtidDen svenske antisemittismens stygge ansiktØkt antisemittisme i Malmö – ingen tiltaler
Sydsvenskan
JTA
SkånskanStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: