Fikk smake sin egen medisin

Hacker fersket av israeler - med sitt eget webkamera
Hacker fersket av israeler – med sitt eget webkamera

Denne uken har Israel opplevd flere cyber-angrep enn vanlig, men hackere i Israel har slått tilbake. Du kan følge deres kamp på Twitter.
Hver eneste dag finner titusenvis av angrep sted mot Israel, som alle andre land. Men en internasjonal hackergruppe, eller noen som tar på seg dette navnet, Anonymous, har denne uken satt i gang med sitt årlige anrep, den såkalte #OpIsrael-kampanjen. Tanken er at Israel skal bli så plaget at man blir lagt merke til. Israelske websider og nettverk blir angrepet.
Nå har ikke angrepet lykkes så veldig. Riktig nok har en håndfull websteder fått noe nedetid, eller noe innhold er byttet ut med anti-israelsk innhold. Men den store suksessen har uteblitt.
Imidlertid meldes det at israelske hackere som har slått tilbake, har hatt mer hell med seg. En del anti-israelske nettsteder og radikale islamistiske sider har blitt tatt over, og også den offisielle nettsiden til #OpIsrael. En gruppe som kaller seg den israelske elitestyrken kom seg også inn på PC-ene til noen av sine anti-israelske fiender.
En som kaller seg Buddhax har også publisert et dokument som inneholder navn, epostadresser og forskjellig innloggingsinformasjon til flere av hackerne som er tilknyttet Anonymous. Til og med bilder av enkelte har han klart å få til, ved å bruke deres eget PC-kamera.
Buddhax og vennene hans håper ved dette å demonstrere at det er relativt enkelt å slå tilbake mot hackerne. Kanskje de tenker seg om neste gang.
En annen israelsk hacker sier til et fagtidsskrift at Israel på sin side slett ikke behøver å gjøre noe spesielt, ettersom «Anonymous Palestine» rett og slett ikke er noen seriøs trussel.
De er flinke nok til å snakke, og til å gjøre småting. Men dette er ikke den globale gruppen «Anonymous», forklarer han. Denne gruppen beståår for det meste av små grupper av arabere og anti-israelske hackere som bare bestemte seg for å låne navnet til den berømte hackergruppen.
Responsen fra Israel var veldig liten. «Vi rammet noen nettsteder og noen internett-kontoer, men dette var ingen offisiell israelsk respons. Det var bare barneleker.»
Men han kom likevel med en advarsel: «Det er virkelig ikke å anbefale at de [Anonyme Palestinerne] prøver å lage trøbbel for Israel. Og de vet det godt.»
IsraelTodayStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: