EU slutter seg til fordømmelsen

Givat HamatosDet kan vanskelig kalles noe annet enn hykleri når EU nå slutter seg til det verdensomspennende hylekoret for å fordømme Israel.
Israelske myndigheter har arbeidet langsomt og lenge med en byggesak i Jerusalem, noe som nå viser seg i en godkjennelse av 2610 boliger, ifølge Ynet News. Noe bygging blir det neppe på en stund.
Når vi velger å uttrykke oss slik, skal vi argumentere for det. For det første: hvem er det som fordømmer? Vi snakker om Europa, kjent for sin jødeforfølgelse i århundrer. Vi snakker om Europa under Den 2. verdenskrig, som satt mer eller mindre stille og så på nazistenes jødeutryddelser. Et Europa som ikke bare satt stille og lot det skje, men som i mange tilfeller også deltok aktivt. Som for eksempel «fredsnasjonen» over alle fredsnasjoner, brobyggeren, humanisten og toleransens Norge. Riktig nok ikke med i EU, men relevansen er stor. For vi er med i hylekoret, og vi er nesten mer EU-stat enn EU-statene selv.
Ikke bare fordømmer EU Israels bygningsmessige godkjennelse, men det uttrykkes også trusselaktige formuleringer i sakens anledning. Israels fremtidige forhold til EU bestemmes av «hvordan landet forholder seg til fred.»
Brüssel (en maktfaktor?) ber Israel reversere bygging utenfor den såkalte «grønne linjen.»
Vi snakker om områder i Jerusalem der Palestina-araberne ønsker å få til en hovedstad for sitt fantasiprodukt, det såkalte Palestina, et land som aldri har eksistert, et folk som ikke finnes og aldri har vært omtalt før Arafat oppfant det, og et folk som ikke på noen måte er modent for å drive sin egen stat. De har selv ingen ressurser som kan drive staten, men de vil ha den av Europa, servert på et sølvfat, finansiert av bistandspenger.
Avisen konkluderer nokså lakonisk at EU med dette innspillet slutter seg til koret av fordømmelser fra USA, Tyskland og Frankrike.
200.000 jøder bor side om side med 360.000 arabere i Øst-Jerusalem, opplyser avisen.
Vi hører svært sjelden (skal vi si aldri?) fordømmelser når arabere som kjøper seg tomter eller områder i vestlige deler av Jerusalem og bygger der.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: