Er du en skap-antisemitt?

Død over Israel
Død over Israel

Jeg har holdt meg stille i de siste månedene mens Israel-haterne fortsetter å hate-hate-hate. Israels forsvarere står ivrig på i sosiale medier med sitt trofaste forsvar av den jødiske staten, og avviser indignert insinuasjonen at Israel alltid har feil. Jeg fniser litt når noen poster på Facebook at de er sjokkert over at verden er irrasjonell i sin fiendtlighet mot jøder og Israel.
Jeg greier bare ikke å forstå det. Mesteparten av verden har hatet det jødiske folket siden skapelsen og / eller the Big Bang. Egypterne i oldtiden (og nå), babylonierne, grekerne, romerne, kristne korsfarere, kristne som ikke drev med korstog, muslimer, spanske inkvisitorer, franskmenn, tyskere, og portugisiske utkastere, Torah-brennende franskmenn, europeere som drev med pogromer, britiske massakrer, italienske gettoer, naziter, arabere, KKK, the Congressional Black Caucus, Walt Disney, Henry Ford, Roger Waters. Hvis dette begynner å ligne en sang av Billy Joel, så har det sin grunn. Listen har ingen slutt.
Alle disse antisemittene trodde på saken sin. Jødene er ikke bare et irritasjonsmoment. De er årsaken til alt som er galt i verden. I gamle dager kunne du også regne med noe formidlende hat mot svarte, homser, sigøynere, folk med fysiske eller mentale handicap, eller en eller annen minoritet som lett kunne få på seg fiende-merkelappen. Ikke mer av det nå. Ettersom liberalismen og politisk korrekthet drastisk har redusert listen av objekter, er det mye vanskeligere å finne en god syndebukk for verdens problemer.
I noen kretser er det til og med regnet for tabu å hate jødene offentlig. Så hva må en skap-antisemitt gjøre? Skyld alt på Israel og forklar at du ikke har problemer med det jødiske folket – bare med den israelske regjerings politikk. Noen av mine beste venner er jøder.
Men fordi de tre kategoriene er så like og ofte umulig å skjelne mellom, så har jeg utviklet en rask test for å hjelpe deg å finne ut om du er 1) antisemitt, 2) anti-Israel, eller 3) bare en idiot.
Vær snill å svare på de følgende spørsmålene (det er ingen riktige svar):
I denne testen definerer vi «terrorisme» utelukkende som bevisste drap på sivile og ikke-stridende.

 1. Hvis du er en kvinne, ville du helst leve i Israel eller i Saudi Arabia (eller hvilket som helst muslimsk land)?
 2. Hvis du er homofil, ville du helst leve i Israel eller i Egypt (eller hvilket som helst muslimsk land)?
 3. Hvis du er praktiserende kristen, ville du helst bo i Israel eller Iran (eller hvilket som helst muslimsk land)?
 4. Hvis du er terrorist, ville du helst bo i Israel eller i Syria (eller hvilket som helst muslimsk land)?
 5. Hvis du ønsket å bli med i en godkjent terrorgruppe, eller i det minste en som staten tilrettelegger for, hvor ville du lykkes best med dette? Israel eller Pakistan (eller hvilket som helst muslimsk land)?
 6. Dersom du hadde funnet opp et høyteknologisk produkt som var verdt millioner, ville du helst bo i Israel eller i Afghanistan (eller hvilket som helst muslimsk land)?
 7. Hvis du ønsket å starte en vellykket forretning, ville du helst bo i Israel eller i Jemen (eller hvilket som helst muslimsk land)?
 8. Ekstrapoeng, vis du ville starte et vellykket firma, og du var kvinne, homofil eller tilhørte en minoritet, ville du helst bo i Israel eller i Irak (eller hvilket som helst muslimsk land)?
 9. Dersom du var en jødisk borger i hvilket som helst muslimsk land, hva ville oddsene dine være for å bli høyesterettsadvokat, en høytstående offiser i hæren, representant til Miss Universe, medlem av nasjonalforsamlingen, eie din egen eiendom, åpent praktisere din religion, eller bli kaptein på det nasjonale fotballaget?
 10. Hvis du var muslimsk borger i Israel, hva ville oddsene dine være for å bli høyesterettsadvokat, en høytstående offiser i hæren, representant til Miss Universe, medlem av nasjonalforsamlingen, eie din egen eiendom, åpent praktisere din religion, eller bli kaptein på det nasjonale fotballaget?
 11. Når jeg lister opp disse landene, hva tenker du på? Afghanistan, Pakistan, Libanon, Syria, Algerie, Bosnia, Somalia, Sudan, Irak, Egypt, Kroatia, Jemen og Libya. Velg fire av de følgende svar:
  1. Hat mot USA
  2. Sekterisk vold
  3. Interne stridigheter som fører til (eller nær opptil) borgerkrig eller åpen undertrykkelse
  4. Legemsbeskadigelse, krig og død
  5. Kvinnerettigheter
  6. Høyteknologisk fremgang og innovasjon
  7. Demokrati
  8. Pressefrihet, religionsfrihet og ytringsfrihet
 12. Når jeg lister opp dette landet, hva tenker du på? Israel
  1. Hat mot USA
  2. Sekterisk vold
  3. Interne stridigheter som fører til (eller nær opptil) borgerkrig eller åpen undertrykkelse
  4. Legemsbeskadigelse, krig og død
  5. Kvinnerettigheter
  6. Høyteknologisk fremgang og innovasjon
  7. Demokrati
  8. Pressefrihet, religionsfrihet og ytringsfrihet
 13. Hvor mange aktive muslimske terrororganisasjoner kan du navnet på? Velg fire:
  Al Qaeda, Boko Haram, Hamas, Hizbollah, ISIS, ISIL, al-Aqsa martyrbrigader, Taliban, Islamsk Jihad, Det muslimske broderskap, Armed Islamic Group of Algeria, Lybian Islamic Fighting Group,  L.F., P.F.L.P. , Izz ad-Din al-Qassam Brigades; Harakat-Ul-Mujahideen,  Alami, Harakat Sham al-Islam, Hezb-e Islami Gulbuddin; Ansar al-Sharia (Libya) Ansar al-Sharia (Tunisia)
 14. Hvor mange aktive jødiske terrororganisasjoner kan du navnet på? Merk: hvis du nevner Israel, har du enten ignorert instruksjonene over, eller du er en antisemitt.
 15. Hva er årsaken til terror som rammer jøder i Israel / Palestina?
  Hvis du svarte «etableringen av staten Israel på muslimsk land i 1948», fortsett til spørsmål 16.
 16. Hva med terrorangrepet i Tel Hai som drepte 8 jøder (1920), eller opptøyene i Nebi Musa som drepte 5 jøder (1920) eller bråket i Jaffa som drepte 47 jøder (1921), eller knivstikkingen i Jerusalem som drepte 5 jøder (1921), eller opptøyene som drepte 133 jøder (1929) eller Hebron-massakren som drepte 67 jøder (1929) eller Sefad-massakren som drepte 29 jøder (1929) eller den «Blodige Jaffa-dagen» som drepte 9 jøder (1936) eller mordet på en jødisk familie på fire (3 av dem var små barn) (1937) eller mordat på fem arbeidere i Keren Kayamet (1937) eller de seks drepte jødene i Haifa (1938), bombingen i nordlige Palestina som drepte 3 jøder (1938) eller Tiberius-pogromene som drepte 19 jøder (1938) (bare for å nevne noen.)
 17. Hva er årsaken til terrorangrep som rammer jøder de siste årene?
  Hvis du svarte «okkupasjon, fortsett til spørsmål 18.
 18. Er Gaza okkupert av en eneste jøde? Hvis du svarte nei, fortsett til spørsmål 19.
 19. Hvor kommer 99% av alle terror/missilangrep mot israelske borgere fra i øyeblikket?
 20. Hva er årsaken til muslimsk terroraktivitet utenfor Palestina?
  Hvis du svarte «israelsk okkupasjon og den palestinske konflikten, fortsett til spørsmål 21.
 21. Hvilken gruppe angrep USS Cole, og hvorfor? World Trade Center? Charlie Hebdo-kontorene? Krutdtønnen kafé i Danmark? Toget i Madrid? Togstasjonen i Russland? Pan Am-Lockerbie? Angrepene på Mekka som drepte 240 muslimske bedende? Toget i Mumbai? Angrepet i det russiske teateret (som drepte 170 russere)? Massakrene i Somalia, Rwanda, Kroatia og Sudan?
 22. Mener du at angrepene over, alle utført av muslimske grupper, ikke ville skjedd om konflikten mellom Israel og palestinerne var løst?
 23. Sant eller usant: Jødene kontrollerer mediene, verdens finanser, Hollywood, USAs kongress? (I prinsippet alt som har innflytelse på ditt liv.) Hvis du svarer sant, fortsett til spørsmål 24.
 24. Hvordan greide de å samle slik makt over alt og alle?
 25. Med tanke på Irans kjernefysiske program, går du for å gjøre en avtale og håper at denne avholder Iran fra å utføre sitt løfte å utslette Israel, eller mener du at Israel bør gjøre alt som er i dets makt, selv om dette fornærmer presidenten i de Forente Stater, for å forhindre sin egen ødeleggelse?
 26. Hva lærte du av at Israel ble fortalt at en tilbaketrekning fra Gaza var den eneste måten å stoppe terrorangrep som kom fra dette området, og at alt ville bli bra?
 27. Hvordan gikk dette?

Ari Weisbrots prisvinnende og internasjonalt anerkjente blog finner du på ariweisbrot.com.
Blogs.TimesofIsrael.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: