Egypt: angriper Gaza med kampfly?

Amerikanske F-16 fly over pyramidene
Amerikanske F-16 fly over pyramidene

Dersom angrepene på egyptiske soldater på Sinai-halvøya ikke slutter, kan Egypt komme til å angripe Gaza med kampfly.
Det er IsraelNationalNews med flere medier som refererer dette fra «Maan News» i Betlehem.
Ifølge bladet skal egyptiske fly ha vært over grensen for å studere og ta ut potensielle mål i Rafah og Khan Younis i nærheten av Gazas sørlige grense.
«Alle muligheter er på bordet,» skal egyptiske militære sagt. Også bombing av kjøretøyer på bakken, som transporterer varer over grensen.
Grunnen er at noen av angrepene i Sinai blir utført av terroristgrupper som holder til i Gaza. Ansar al-Sunna er en av dem, en gruppe som har bånd til Hamas, terroristorganisasjonen som regjerer den lille landstripen.
Sinai har blitt ynglested for terroraktivitet siden Egypts president Mohamed Morsi ble styrtet i juli, og general Abdel Fattah el Sisi overtok. Hæren har siden den gang gjentatte ganger slått ned på Morsis Muslimske brorskap for å prøve å vriste fra dem det grep de har hatt på deler av landet.
En strøm av angrep fra Al Qaida-inspirerte terrorbander har drept mer enn 100 egyptiske soldater og politimenn etter at Morsi ble styrtet. En av gruppene har helt åpent erklært sin lojalitet til Al Qaida. Med det har den beryktede terrorgruppen fått plassert en av sine lange fangarmer ved Israels sydlige grense, skriver avisen.
Egypt gjennomfører nå en storstilt aksjon for å ta tilbake kontrollen i Sinai. Som en del av denne, har egypterne gjennomført flere tiltak som har lagt press på Hamas. Blant annet har mange av smuglertunnelene mellom Gaza og Egypt blitt sprengt, og grenseovergangene lukket.
En av de egyptiske offiserene kom med identiske uttalelser som israelske militære ledere har kommet med: at de sivile i Gaza ikke holdes ansvarlig, men at Hamas må kontrollere terroristgruppene innenfor sitt område.
«Den egyptiske hær tror ikke at innbyggerne i Gaza er involvert i volden i Sinai. Men noen av fraksjonene støtter disse terroristgruppene. I tillegg er Hamas ansvarlig for å kontrollere både smuglertunnelene og fraksjonene som opererer i Gaza, selv om Hamas selv ikke er mye involvert i terroren,» sa talsmannen.
Vi i SMA imøteser med spenning en intens og voldsom mediedekning når og hvis Egypt skulle gjøre alvor av sine angrepsplaner. Dette på bakgrunn av den veldige omsorg disse mediene har vist det Palestina-araberne som bor i Gaza. Tør vi spå en ny bok inklusive påskrift av eks utenriksminister og helseminister Gahr Støre, fra det Hamas-vennlige radarparet Gilbert og Fosse?Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: