Dieudonné hyller jødemorder

Dieudonné
Dieudonné

Den franske komikeren Dieudonné M’Bala M’bala, som er dømt for flere tilfeller av antisemittiske kommentarer og spøker, har erklært sin beundring for massemorderen Amedy Coulibaly, som tok livet av fire mennesker i det jødiske supermarkedet Hyper Cacher øst i Paris sist fredag.
I en statusoppdatering på Facebook søndag kveld, skriver Dieudonné følgende: «I den grad jeg bryr meg, føler jeg at jeg er Charlie Coulibaly.»
Han hadde meldt sin tilstedeværelse i marsjen for ytringsfrihet, og skrev statusen da han var tilbake.
Meldingen ble tatt bort etter noen timer, men flere hadde innen den tid tatt skjermdump og meldt til politiet.
Coulibaly tok som kjent gisler i det jødiske supermarkedet, og sa at han arbeidet for IS, samt at angrepet var synkronisert med angrepet på tidsskriftet Charlie Hebdo, hvor 12 mennesker ble drept.
The Independent
Komikeren Dieudonné er også kjent for den antisemittiske hilsenen quenelle, en omvendt nazi-hilsen, som har blitt svært utbredt i jødehatende miljøer verden over.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: