‘- Det finnes ingen palestinsk partner. La oss ikke bedra oss selv.

Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon
Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon

Med disse ordene advarte Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon Knesset, nasjonalforsamlingen i Israel, mot farene ved den anmeldte fredsavtalen mellom Fatah og Hamas.
Ya’alon mener det uansett ikke vil komme noe ut av forhandlinger med arabernes talsmenn. De er rett og slett ikke fredspartnere, sa han i talen til utenriks- og forsvarskomitéen onsdag.
«Det finnes ingen partner på den andre siden. Det er realitetene. Våre soldater er intelligente nok til å forstå den komplekse situasjonen ut i felten og til å forholde seg til den. Det er ingen løsning i øyeblikket. Vi kan ikke bedra oss selv,» slo han fast. Dette skriver Jerusalem Post i dag.
«Israel er sterkt imot en allianse mellom Fata og Hamas, men antagelig hadde det ikke blitt noe av uansett,» la han til.
Han mente selvstyremyndighetenes trussel om å legge ned hele PA bare er tomme ord.
«Palestinernes politiske og økonomiske interesser er sterkere enn som så,» slo han fast.
Ya’alon gikk videre med å be om større bevilgninger til forsvaret. Finansdepartementet har nylig besluttet å kutte i forsvarsbudsjettet. Dette anser forsvarsministeren som skadelig.
«Vi er allerede bekymret for de følger dette har for vår evne til å være godt forberedt, og det reduserer også mulighetene for øvelser.» Ministeren mente finansdepartementet unndrar seg sine forpliktelser og regjeringens beslutninger når det gjelder forsvarsbudsjettet. Han etterlyste også mer transparens i saksbehandlingen.
«Israels forsvar tåler ikke kuttene,» sa Ya’alon. «Vi er i krise. Vi er allerede på et eksistensminimum.»
Les også siste leder: Enveisfreden

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644