Antisemittisme i Venezuela

Antisemittisme i Venezuela
Antisemittisme i Venezuela

En undersøkelse i regi av en paraplyorganisasjon for jødiske samfunn i Venezuela viser at det var mer enn 4000 antisemittiske hendelser i landet i 2013.
Det er JNS (nettsted for jødiske og israelske nyheter) som melder dette.
President i Confederacion de Asociaciones Israelitas de Venezuela (CAIV), David Bittan, skriver i forordet til studien at «vi bevitnet og noterte 4.033 antisemittiske hendelser i forskjellige medier og i sosiale nettverk. Det var en viktig økning i mars, april og mai, og det var en nedgang i årets tre siste måneder.» Bittan er også visepresident i verdens jødiske kongress (WJC).
Han la til at CAIVs rapport om antisemittisme ikke lenger hadde vært nødvendig «om bare Venezuelas myndigheter hadde vist initiativ og vilje til å utrydde judeofobi.»
Venezuelas jøder har en historie tilbake til 1800-tallet, og det var rundt 22.000 jøder da tidligere president Hugo Chávez tok makten i 1999. I dag er antallet ifølge Wikipedia mellom 9.000 og 14.000.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: