Ber muslimene ta et oppgjør med sine egne

Jødisk leder i Tyskland ber muslimene ta et oppgjør med sine egne.
Daniel Alter, en rabbi i Berlin, ble tirsdag i forrige uke angrepet av fire arabiske innvandrere fordi han var jøde og bar yarmulka på hodet. Alter gikk sammen med sin seks år gamle datter, og araberne truet med å drepe henne.
Rabbien ble slått flere ganger i hodet, og måtte sys etterpå.
Dr. Dieter Graumann, som er leder i det jødiske sentralrådet, sa til Berliner Zeitung på fredag, at «jeg skulle være glad dersom [de muslimske] organisasjonene for en gangs skyld ville slå ned på antisemittismen i sine egne rekker.»
Folk som følger med på hvordan Tyskland forholder seg til antisemittisme, har lenge hevdet at mediene og politikerne ofte later som om de ikke ser den islamist-inspirerte antisemittismen som finnes blant en del av landets mer enn fire millioner muslimer.
MUSLIMENE VERST
Avisen Frankfurter Rundschau skrev om angrepet på Alter at det er de høyreekstreme som stort sett står for antisemittismen i landet. Den amerikanske skribenten Sam Schulman skrev i en respons på dette at «Tyskland lyver for seg selv.» Schulman twitret senere at han var bekymret for at myndigheter og medier benektet truslene som stemmer fra muslimske miljøer i Tyskland.
[pullquote]Jeg skulle være glad dersom de muslimske organisasjonene for en gangs skyld ville slå ned på antisemittismen i sine egne rekker.[/pullquote]Jerusalem Post peker på et eksempel som tyder på at Shulman har rett, nemlig fraværet av nettopp tyske politikere på en pro-israelsk konferanse nylig som dreide seg om å få stoppet Irans trusler om å utrydde Israel. Konferansen ble holdt som et mottiltak til en annen, pro-iransk demonstrasjon i Berlin i forrige måned, som samlet over 1000 mennesker, tysk-tyrkere, arabere og iranere. Informasjonen om dette arrangementet skal ha kommet fra den tyske avisen B.Z.
HANDLING ETTERLYSES
Ifølge en annen avis, Berliner Zeitung, skal angrepet på Alter ha fått overhodet for landets sentralråd for muslimer, Aiman Mazyek, til å si at «handlinger som dette forårsaker dyp avsky.»
Graumann skal imidlertid ha bemerket til uttalelsen, at «ord og sympati er bra og kan godt være ærlig ment, men handling vil jo også telle.» Etter hendelsen med Alter skal han ha sagt at han ikke var så sikker på på om han ville gå på gatene i Berlin uten å være redd.
Rabbien som ble angrepet, fortalte at en av de fire unge mennene med arabisk utseende som angrep, først hadd spurt ham: «Hey, er du jøde?» Alter fortalte at de så hadde truet med slike ord som «Jeg vil p*** datteren din, kona di, og jeg skal p**** din gud.»
MUSLIMSKE HATPREDIKANTER
Alter sa at det først og fremst er dem som preker hat, som er ansvarlige for at ungdommer oppfører seg slik.
B.Z. skrev også at Alters kone Hanna og parets to døtre skal ha fått behandling hos en barnepsykolog etter den traumatiske opplevelsen sist tirsdag.
En talsmann for utenriksdepartementet i Jerusalem, kalte angrepet «en brutal og rasistisk handling» og sa at han «håper og tror at Tyskland vil finne og stille de skyldige til ansvar.» Han la til at Israel forventer at den tyske stat vil gjøre det som er nødvendig for at en slik handling ikke skal skje igjen. Det finnes rundt 150.000 jøder i Tyskland.
Graumann og en prominent tysk rabbi, Yitzhak Ehrenberg, avviste en oppfordring fra en reformrabbi om ikke å bære synlige tegn på jødiskhet i det offentlige, men skjule identiteten sin. De og flere med dem pekte på viktigheten av ikke å bli usynlig i samfunnet.
Angrepet på Alter har gjort at flere lokale aviser i Berlin har hatt artikkelserier om antisemittisme. Det ble også arrangert et demonstrasjonstog der de deltagende ble oppfordret til å bære kippah i sympati med jødene. B.Z. hadde en forside hvor hovedtittelen var «Berlin bærer kippah,» og 150 demonstranter stilte opp for å protestere mot antijødisk vold. Det var både jøder og ikkejøder i dette toget.
Jerusalem Post
Spiegel
The Local

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644