Bennett: – dårlig avtale med Iran kan føre til krig

Naftali Bennett
Naftali Bennett

Naftali Bennett, israelsk minister for handel og økonomi, ble mandag intervjuet av Christiane Amanpour i CNN, og ga i intervjuet uttrykk for at en dårlig avtale med Iran vil kunne resultere i en militær aksjon mot landet.
Bennett gjorde det klart at Israel ønsker at stormaktene kommer til enighet med Iran om landets omdiskuterte kjernefysiske program. «Vi bare ønsker den riktige avtalen», sa han. «Den riktige avtalen er den som demonterer maskinen som lager kjernefysiske våpen.»
«Ingen ønsker krig mindre enn oss. Men dette er ett av de tilfellene der en dårlig avtale vil føre til krig, og en god avtale vil faktisk forhindre en krig», sa han i intervjuet.
Bennett sa at en avtale hvor Iran beholder muligheten til å anrike uran samtidig som det lettes på de økonomiske sanksjonene, vil få Iran til å fortsette så snart oppmerksomheten internasjonalt ikke fokuserer på landet lenger. Fra dette øyeblikk vil Iran ifølge Bennett kunne skaffe en kjernefysisk bombe på seks uker.
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: