Barnebarn av Hamas-leder får hjelp på israelsk sykehus

Haniyeh på sykebesøk hos barnebarnet
Haniyeh på sykebesøk hos barnebarnet

Hvem oppsøker jødenes fiender når de trenger kvalifisert hjelp? Haniyehs barnebarn innlagt på israelsk barnesykehus.
På Gazastripen regjerer Hamas, terrororganisasjonen som er grunnlagt av Det muslimske brorskap, og som ønsker Israel utslettet som jødisk stat. I de arabiske land er det nå så godt som fritt for jøder, ettersom antisemittismen får folk til å behandle jøder på en slik måte at de føler seg utrygge og flytter. For ikke å snakke om direkte forfølgelser og drap.
Hele Israel betraktes av Hamas som muslimsk land – waqf – som muslimene aldri vil godta at «bokfolket» har tatt over. Det ligger derfor et evigvarende arabisk krav på området, noe som forklarer at man etter førti år fremdeles ikke er noe nærmere en fredsavtale enn da territoriene gikk tapt for araberne etter at de angrep Israel. Jødiske biler i arabiske områder i Israels nærhet blir kastet steiner på – i fart, jøder blir angrepet og drept, og de frigitte Palestina-araberne som har sittet i israelske fengsler for terrorisme, samtlige har drept israelere – blir mottatt som helter på sine hjemsteder.
Midt i dette urolige scenarioet av hat og mistillit, vold og drap, finner vi mennesker. Også terroristene er mennesker, folk som har sine kjære som de er svake for. Barn som rører deres mykere sider.
«Statsminister» i det Hamas-regjerte området Gaza, Ismail Haniyeh, har et barnebarn, en liten jente på ett år. Denne lille ble syk og fikk en alvorlig infeksjon i fordøyelsessystemet.
Hvor sender så denne jødenes svorne fiende sitt barnebarn for behandling, annet enn i armene på sine fiender?
Lille Amal var i alvorlig trøbbel – kritisk, skriver Ynet, med akutt infeksjon i førdøyelsesorganene. Mandag ble hun lagt inn på Schneider barnemedisinske sykehus i Petah Tikva, og ble senere overført til et sykehus i Gaza by, ifølge Jerusalem Post. JTA skriver at de israelske legene dessverre ikke kunne gjøre noe for henne.
Amal er datter til Haniyehs eldste sønn, Abdessalam Haniya. Det var sistnevnte som røpet innleggelsen på Facebook.
«Kjære brødre, Amal er innlagt innenfor «den grønne linjen»,» skrev faren. «Jeg ber til Allah at hun må bli frisk.»
Det er i øyeblikket ikke kjent hvordan det går med den lille jenta.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: