Ashton vil ha fortgang i jødefiendtlige retningslinjer

EUs utenrikspolitiske leder, baronesse Catherine Ashton
EUs utenrikspolitiske leder, baronesse Catherine Ashton

EUs leder for utenrikspolitikk, Catherine Ashton, er ikke noe godt papir sett med israelske øyne. Hun er venstreekstrem, og kanskje av denne grunn, – vi vet ikke hvilken – har hun åpenbart agg mot jøder. Det har i årenes løp blitt for mange enkeltepisoder til at det kan skyldes dårlig dømmekraft.
HVA HJERTET ER FYLT AV…
Våren 2012 kom det en særdeles usmakelig sammenligning mellom myrderiene av barn som skjedde da en arabisk muslimsk morder drepte tre barn og en voksen jøde i Toulouse, den sinnssyke nedslaktningen av barn og ungdom på Utøya, de sekteriske myrderiene som pågår i Syria mellom ulike islam-grupperinger, all denne elendigheten ble sammenlignet med tap av uskyldige barns liv under Israels selvforsvar da de gikk inn militært i Gaza. En vanvittig sammenligning, ettersom Israels aksjon nettopp hadde til hensikt å stanse myrderier, og ettersom Israels hær på ingen som helst måte kan sammenlignes med terrorister. Hun fikk da også kraftig kritikk for sammenblandingen.
Et blodig angrep begått av Hizbollah i et av EUs medlemsland, Bulgaria, hvor fem jødiske turister og en bulgarer ble drept, var heller ikke nok for Ashton. Hun måtte ha tid til å «reflektere» over utfallet av etterforskningen.
NAZISMEN – EN MILITÆR OG EN «SOSIAL» FLØY?
I begynnelsen av dette året gjaldt det EUs motvilje mot å få terroristorganisasjonen Hizbollah på terrorlisten. USA og Israel har bedt om dette i årevis, men Ashton har ikke villet. EUs medlemsland Nederland fikk banden på listen sin for fem år siden. Nå har man endelig fått somlet seg til å få den «militære vingen» av islamistene på terrorlisten. Handlingen mottas selvfølgelig velkomment hos Israel og USA, men det kommer innvendinger mot at kun den «militære fløyen» svartelistes. En slik tankegang ville være utenkelig for eksempel om nazismen eller om Hitler. Det er vanskelig å gi Hitler kreditt for å ha gitt tysk økonomi en oppsving, eller for sysselsetting og veibygging. Hizbollah ble som kjent stiftet med  én hensikt, nemlig å bekjempe Israel. Terroristorganisasjonen er støttet militært og økonomisk av Iran.
EU-direktivet som har vært en del omtalt i media, som er en boikott fra EUs side av varer og tjenester levert av jøder i de omstridte områdene, bak «den grønne linjen» eller våpenhvilelinjene fra før 1967 blir nå pushet av denne Ashton.
Les om EU-direktivet her: EU mot Israel – igjen.
Den Israel-fiendtlige baronessen vil ha på plass retningslinjer for EU så fort som bare mulig, og har sendt et brev til EU-kommisjonens medlemmer om at hun vil ha detaljene på plass innen utgangen av året.
INSTITUSJONALISERT DISKRIMINERING
Talsmann for Israels UD, Yigal Palmor, sier vedtaket er diskriminerende, og at «dersom det er nødvendig å informere forbrukerne om nøyaktig opprinnelsessted, bør EU innføre universelle lover for samtlige omdiskuterte områder i Europa og i hele verden. Å lage lovgivning som gjelder kun for ett land eller område, er institusjonalisert diskriminering.»
ANTISEMITTISME
Les på Wikipedia «List of territorial disputes» – her finner vi over 200 områder verden over, som ikke omfattes av dette direktivet. Det er lett å forstå at israelerne føler det urettferdig at deres konflikt med araberne skal få slike konsekvenser. Og det er lett å forstå at ord som antisemittisme ligger og lurer på tungespissen når man gang på gang fra samme organisasjon eller gruppering eller politiske leir opplever forhold som går i samme retning.
Det ble meldt at noen av de største supermarkedkjedene i Nederland skulle ha tatt ut produkter av hyllene sist fredag, og at spørsmål ha blitt stilt til leverandørene om opprinnelse. En melding nå i ettermiddag tyder på at dette er trukket tilbake, og at i alle fall den nederlandske gren av den tyske kjeden Aldi har besluttet ikke å følge opp dette direktivet så langt. Aldi skriver i en pressemelding ifølge Jerusalem Post at «Aldi ønsker å slå fast – med medfølelse – at vi ikke boikotter produkter som er produsert i de okkuperte områdene.» En talsmann slo fast at «Aldi ikke involverer seg i religiøse eller politiske saker.»
To andre supermarkedkjeder i Nederland, Hoogevliet and Jumbo, har ifølge Jerusalem Post sagt at de boikotter produkter fra bosettingene.

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644