Iron Dome til Eilat etter rakettangrep fra islamister

Iron Dome i aksjon
Iron Dome i aksjon

Det israelske forsvaret IDF utplasserer Iron Dome i Eilat.
Etter at israelske myndigheter sist uke ga egyptiske tropper tilgang til Sinai for å holde kontroll på islamistiske terrorister, har IDF plassert et Jernskjold – Iron Dome – for å beskytte turistbyen Eilat.
Flere raketter har blitt avfyrt mot byen i det siste etter at islamister som flyktet fra militæret i Egypt, har tatt tilflukt i fjerntliggende ørkenområder, nær grensen til Israel.
Med sommer og en mengde turister i byen er dette klart en trussel mot befolkningen, og det siste forsvaret vil ha, er en panikkartet reaksjon dersom det skulle komme flere raketter, skriver Arutz Sheva. Iron Dome er et passivt våpensystem som oppdager rakettene i tide til å skyte dem ned mens de enda er i luften, og har en svært høy nøyaktighet. Det har vist seg svært effektivt mot den type kortdistanseraketter som disse islamistene bruker.
Islamistene er sannsynligvis opprørt fordi Israel har tillatt egyptiske tropper inne i Sinai. I henhold til fredsavtalen på Camp David skal både Israel og USA godkjenne egyptiske tropper i Sinai om dette skal være aktuelt. Ørkenen er ellers en demilitarisert sone.
Egypt har allerede flere tropper inne i området, men sier de trenger å få inn flere, ettersom terroristene der, som har tilhørighet til Al-Qaida, er tallrike og tungt bevæpnet. I den sentrale byen El Arish har det vært flere sammenstøt mellom terrorister og egyptiske sikkerhetsstyrker. Mange av disse har flyktet fra Kairo og Alexandria da president Morsi ble styrtet og tilhengere av Det muslimske brorskapet og andre grupperinger ble jaget.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: