Arabisk terror i Israel

Rasende arabere. Faksimile fra nettavis
Rasende arabere. Faksimile fra nettavis

En person skadet i et angrep fra en arabisk mann i Petah Tikvah ved Tel Aviv. Angriperen var en 25 år gammel mann fra Hebron i Judea. Han skal ha begynt å stikke rundt seg ved inngangen til et shoppingsenter, før han ble overmannet av vaktene. Vitner hørte angriperen rope Allahu Akbar – Allah er størst.
Offeret er en mann på 25. Knivangrepet skjedde like ved et sykehus, så han fikk hurtig hjelp. Ifølge førstehjelperne fikk mannen lettere skader. Sikkerhetsstyrker skjøt i retning av mannen og lykkes i å overmanne ham.
Omtrent samtidig ble en 15-åring som forsøkte å angripe israelske spesialstyrker og grensepoliti i Abu Tor ved Jerusalem, arrestert. Gutten ble overmannet og forhørt.
Tidligere i kveld ble soldater ved en grensepost ved Jerusalem forsøkt påkjørt av en bil. Bilen kom fra Ma’ale Adumim, og hadde kurs rett mot soldatene. De avfyrte skudd, og føreren ble moderat skadet. Han ble tatt til sykehus og får behandling.
Tidligere i dag ble en person angrepet av en Palestina-arabisk kvinne i Gamlebyen i Jerusalem. Et kamera fanget opp hendelsesforløpet der en 18 år gammel kvinne fulgte etter en mann på 35, og så snart hun hadde mulighet, stakk hun ham i ryggen bakfra. Mannen var imidlertid bevæpnet, og kunne derfor skyte angriperen på kloss hold. Sikkerhetsfolk var bare få meter unna, og stormet til, og fikk dem begge på sykehus. Mannens tilstand er stabil, kvinnen er alvorlig skadd, men det antas at hun vil overleve.
Litt senere forsøkte en araber å stikke en soldat med kniv, stjal geværet hans, og løp så for å gjemme seg i en bygning i nærheten. Han ble skutt til døde av politiet.
Lørdag kveld ble rabbi Nehemia Lavie og Aharon Benita angrepet av en terrorist. Han knivstakk og drepte dem begge. Lavies kone og deres to år gamle sønn ble skadet. Drapsmannen ble selv drept av politiet, etter at han hadde skutt med pistol inn mot en flokk turister.
Senere på natten ble en 15 år gammel gutt stukket med kniv ved en bybanestasjon noen kilometer derfra. Angriperen ble skutt og drept av politiet.
Onsdag rundt halv sju om ettermiddagen ble en 15 år gammel arabisk gutt arrestert i Abu-Tor etter at han forsøkte å stikke politiet med kniv. Ingen ble skadd i dette angrepet.
Sent tirsdag kveld tok politiet vare på 15 brannbomber noen hadde oppdaget på et tak på et arabisk hus i det samme området.
Norske aviser melder ikke mye om disse hendelsene. Og skriver de noe om det, vinkles og vris det til det ugjenkjennelige. Som Aftenposten om hendelsen der en terrorist knivstakk og drepte to, og skadde to andre, herav et lite barn.
For ikke å si for mye, kan man trygt si at det er «palestinerne» som ligger Aftenposten / NTB på hjertet. En jøde eller to er åpenbart ikke mye verdt i disse redaksjonene. Fenomenet er godt kjent etter mange års observasjoner, og påtales det, følger gjerne en utredning, hvorpå man konkluderer med at «jo, de drepte jødene burde nok vært nevnt». Så fortsetter man som før.
Dagbladet med sin «18-årig palestiner drept på Vestbredden. Skutt av israelske soldater» er hinsides, ettersom hendelsesforløpet var helt annerledes.
Jødehatet er til å ta og føle på, dessverre.
NRK er noe mer edruelig i denne saken med sin heading «Bare i dag: To israelere knivstukket – en palestiner skutt
Situasjonen i Israel og på Vestbredden er i ferd med å eksplodere. Bare i dag har to israelere blitt knivstukket og en palestiner skutt.»
Document påpeker det presset statsminister Netanyahu står under i denne situasjonen, med bosettelobbyen på den ene siden, som ønsker å svare på terroren med flere boliger på omdiskutert område, og et Europa som i økende grad, i takt med den muslimske innvandringen, på den andre. Spesielt Frankrike nevnes, som gjør deg til talsmann for de palestinske selvstyremyndighetene «i en tid der PA ikke fordømmer angrep på sivile jøder.» Slik analyse eller tankegang – om der er noen –  foresvever ikke pro-jihadistene i Akersgata.
Oppdatering: VG rapporterer foreløpig relativt nøkternt: Flere knivangrep i Israel onsdag – en gjerningsmann drept ** Netanyahu avlyser Tyskland-besøk på grunn av uroligheter.
Ynet
IsraelNationalNews
Jerusalem Post
Jerusalem Post Live Blog
 Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: