Antisemittisme i New Zealand

Jødiske gravsteiner tagget ned med hakekors
Vandaler har sprayet ned jødiske graver med maling. Hakekors og tallet «88» – symbolsk for «Heil Hitler» («H» er den 8. bokstaven i alfabetet), og andre antisemittiske ord som «f*** Israel» og «don’t f*** with us» ble malt på gravsteinene. Dette skjedde på den jødiske delen av Karangahape Road Cemetery, en gravplass i Auckland, New Zealand.
Rundt 20 graver, noen så gamle som fra 1880, ble vandalisert av spraymaling.
Den israelske ambassaden har bedt myndighetene i landet om å finne de skyldige og stille dem til ansvar. «Sekstisju år etter frigjøringen av det jødiske folk fra dødsleirene og fra ghettoene i Europa, kommer det igjen frem et blindt hat mot jøder og mot den eneste jødiske stat i verden.»
Presidenten i det jødiske rådet på New Zealand, Stephen Goodman, sier at det er utrolig at sånt kan skje i landet. «New Zealand er normalt et svært tolerant samfunn som aksepterer det meste, og det har vært jøder i landet i 170 år.»
Forrige gang New Zealand hadde en antisemittisk hendelse var august 2004, da et jødisk bønnehus ble brent ned, og 92 gravsteiner ble veltet eller knust på den jødiske delen av gravplassen Makara Cemetery i Wellington.
Politiet sier de etterforsker saken, og prøver å finne vitner til ugjerningen.
NZ Herald
AFP
A7Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: