Antisemittiske rasist-drap ryster verden

Det var rabbi Jonathan Sandler (30) hans to barn Gabriel (3) og Aryeh (6), samt åtte år gamle Miriam Monsonego, som ble drept i angrepet mot den jødiske skolen «Ozar Hatorah» i den franske byen Toulouse sørvest i Frankrike like før skolen åpnet klokken åtte i dag. Også en 17-åring ble hardt skadd og svever mellom liv og død, meldes det.
FANGET OG SKJØT
Et kamera skal ha vist at morderen var svært bevisst på hva han gjorde, og løp etter barna, fanget dem, og skjøt dem i hodet, ifølge Al Jazeera.
NASJONAL TRAGEDIE
Den pågående franske valgkampen er satt på vent grunnet drapene på den jødiske skolen. De viktigste lederkandidatene i det franske valget fordømmer alle skytingen. Det har vært satt inn helikoptre i letingen etter morderen, og hele den lille byen skal nå være mer eller mindre avsperret. Toulouse er en gammel middelalderby, med mange trange smug, og mange fluktmuligheter for en person på moped.
Både president Nicolas Sarkozy og sosialistenes presidentkandidat Francois Hollande satte sine kampanjer på vent og dro til den lille byen Toulouse i sørvest-Frankrike.
Sarkozy kalte skytingen for «en nasjonal tragedie» og dro til Toulouse sammen med utdanningsminister Luc Chatel og jødiske ledere. Man regner det jødiske samfunnet i Frankrike teller rundt 700.000 mennesker.
ANTISEMITTISK
Hollande sa i en uttalelse ifølge channelnewsasia.com at «denne handlingen, hvis antisemittiske natur er like åpenbar som den er foraktelig, rammer det kjæreste familiene har, nemlig barna deres, og kaster hele nasjonen ut i sorg.»
Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier ifølge den franske nyhetskanalen France24 at det enda er for tidlig å slå fast bakgrunnen for denne morderiske handlingen, men at «man ikke kan se bort fra at det var motivert av voldelig og morderisk antisemittisme.»
Også den italienske statsministeren Mario Monti fordømte drapene. «På vegne av den italienske regjering uttrykker statsministeren sinnsbevegelse og sjokk over denne grusomme handlingen i Toulouse … hvor antisemittisme og vold meide ned tre elever og læreren deres,» ble det sagt i en offisiell uttalelse, sier expatia.com
Den britiske regjeringen uttrykte også «dyp og oppriktig sympati» for angrepet.
USA uttrykte «dyp bedrøvelse» ved nyheten av det «grusomme» angrepet.
Tysklands utenriksminister uttrykte sjokk over den dødbringende skytingen, og sa at antisemittisme «har ingen plass» i Europa, og må straffes. «Antisemittisme og vold mot jødiske institusjoner eller mennesker med jødisk tro har ingen plass i Europa, og må straffes strengt,» sa han i en offisiell uttalelse.
Også Europakommisjonens president, Jose Manuel Barroso, fordømmer skytingen.
Mandag ettermiddag ble det ifølge France24 og flere andre siter slått fast at kulene som ble brukt i angrepet mot skolen, stammer fra det samme våpenet som ble brukt til å drepe i Toulouse og Montauban, hvor soldater ble drept. Alle drapene har blitt utført av en person på scooter eller motorsykkel.
RASISTISK MOTIVERTE DRAP
Alle de drepte soldatene er ifølge kanalen fra etniske minoriteter, og man regner derfor med at det er rasistisk motiverte drap.
Franske myndigheter lover nå tiltak for å høyne sikkerheten ved jødiske skoler i Frankrike.
ØKENDE ANTISEMITTISME
En nyhetssite i West Palm Beach, Florida, skriver at Frankrike med en av Europas største jødiske befolkninger, hadde 389 registrerte antisemittiske handlinger i 2011.
Også i Sveits rapporteres det om økning i antisemittiske hendelser i 2011. I desember ble en ortodoks jøde banket opp i Geneve, og andre melder om drapstrusler og fornærmelser. I alt 112 saker ble registrert ifølge the Swiss Federation of Jewish Communities and the Foundation against racism and antisemitism (GRA). I 2010 ble det meldt om 34 hendelser.
I Canada ble det satt fyr på håret til en jødisk jente. Angriperen hadde kommet med antisemittiske utsagn.
Jødiske samfunn over hele verden gjør nå tiltak for å sikre seg som respons på angrepet.
Reuven Rivlin, Knesset-taler, sa at «jødiske barn og en lærer ble drept i dag tidlig fordi de var jødiske. Dette bare viser grusomheten ved antisemittisme, som også manifesterer seg i anti-israelske handlinger. Dette bær være en advarsel for verden.»
Knesset-medlem Ya’acov Katz fra National Union ber alle Frankrikes jøder om å immigrere til Israel etter skytingen i dag. Han sier jøder ikke bør stole på verdens ledere som den franske presidenten Nicolas Sarkozy og USAs president Barack Obama.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: