Akademia mot Israel

Dagens Næringsliv skriver om Universitetet i Oslo, som avviser sikkerhetsselskapet G4 på grunn av det de kaller «selskapets leveranser til Israel på okkupert land». G4 på sin side aksepterer ikke avvisningen, og klager universitetet inn for brudd på grunnleggende lovkrav om offentlige innkjøp.
Universitetet, en i prinsippet upolitisk utdanningsinstitusjon, lar seg presse av studentpolitikere og Palestinakomiteen.

G4s har de siste tre årene levert vektertjenester til UiO. Universitetsledelsen har siden i fjor høst vært under press fra studentpolitikere og Palestinakomiteen på Blindern om å si opp avtalen. Årsaken er selskapets leveranser til den israelske stat på okkuperte områder av Vestbredden.

Universitetet bruker «Kafka-metoden». Som de fleste husker ble «Josef K» i boka «Prosessen» beskyldt for ulovligheter, og arrestert og satt i forvaring. Problemet var at ingen kunne fortelle ham hva han skulle ha forbrutt seg mot. Les selv – som SMA mange ganger har påpekt, holder det ikke å beskylde noen for lovbrudd uten å påpeke eksakt hvilken lov, forordning, paragraf eller lignende man eventuelt snakker om. «Alle» medier i Vesten har sterke meninger om Israels okkupasjon av Samaria og Judea etter krigen blant andre Jordan førte mot landet i 1967, men man har ingen interesse av å se på hva Folkeretten sier om den aktuelle situasjonen. Så også her.

I UiOs avslagsbrev skriver innkjøpssjef Rober Onarheim at G4s ikke tilfredsstiller UiOs krav om at «leverandøren skal følge normer som gjelder i bransjen, ILO-konvensjoner og internasjonale menneskerettighetskonvensjoner». UiO-rektor Ole Petter Ottersen ønsker ikke å kommentere saken så lenge den er under behandling av KOFA.

Påstanden om brudd på «menneskerettighetskonvensjoner» er drøy. Nærmest selvsagt får vi heller ikke her noen spesifikk begrunnelse. Israel er lett å beskylde for hva som helst, du risikerer ingen represalier, i alle fall ikke i form av bomber eller halshugginger.
Sikkerhetsselskap til kamp mot UiO
Dagens Næringsliv mandag 12. august 2013Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: