ADL ber FN fordømme antisemittisme

«Den islamske iranske republikken vil betale enhver som kan forske og finne en enkelt sionist som er narkoman. Det finnes ikke. Dette er beviset for at de er innblandet i narkotikahandel.»
Mannen som uttalte ordene, som kan karakteriseres som klassisk antisemittisme, er Mohammad Reza Rahimi, som er førstevisepresident i Iran. New York brakte nyheten. Det skjedde under en internasjonal konferanse i Teheran. Konferansen markerte den internasjonale dagen mot narkotikamisbruk og ulovlig trafficking.
I talen, som ble beskrevet av Times som «sterkt antisemittisk,» sa Rahimi at Talmud lærer å «ødelegge enhver som står imot jødene.» Han sa også at Talmud lærer jøder at de er en overlegen rase: «De tror at Gud har skapt verden slik at alle andre nasjoner kan betjene dem.»
Diplomater som var tilstede på konferansen kritiserte talen, skriver Jerusalem Post, men ble værende på resten av konferansen.
The Anti-Defamation League (ADL) ba onsdag generalsekretæren i FN, Ban Ki-moon å fordømme talen. Direktøren i ADL uttrykte seg slik: «Til alle som tror at antisemittisme er noe som hører fortiden til; dette gjør det klart at den er levende og frisk igjen. Det som gjør det så ekstra alvorlig og uhyggelig, er at det kommer fra en statsleder i et land som har truet med å ødelegge den jødiske staten, og som arbeider for å skaffe seg midler til å gjøre det.»
ADL
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: