Hverdag på grensen

Det spørs om de som er heftigst i sin kritikk av Israel er i stand til å tenke seg inn i landets situasjon. Kritikken går på det meste, men særlig sikkerhetstiltak irriterer de politisk korrekte besserwissere.
I Norge skaper det enorme overskrifter bare én nordmann får opplæring i terror i utlandet. Sett med israelske øyne ville det neppe være noe å heve på øyebrynet for. Å bli truet på livet er da dagligdags?
Jødene er som vi vet omgitt av fiendtlig innstilte stater. De eneste naboene Israel har fredsavtale med, har blitt tvunget til det, etter å ha angrepet landet, og tapt.
Muslimene hater jødene, nærmest eksponentielt med graden av religiøsitet. Det er ingen hemmelighet at islam anser det for upassende at ikke-muslimer, og spesielt jøder, bebor områder som tidligere har vært på muslimske hender. Islam taler om waqf, og dette er blant annet innfelt i Hamas’ charter, artikkel 11, som sier at Hamas «tror at Palestinas land har vært en islamsk waqf gjenneom generasjonene helt til gjenoppstandelsesdagen.» Videre sier charteret: «Dette er status for området i islamsk sharia, og det er slik det er i alle områder som er erobret av islam med makt, og derved gjort til waqf land, for alle generasjoner av muslimer til oppstandelsens dag.»
At muslimene har mange hundre ganger mer areal, og at jødene har bodd der i tusenvis av år, forstyrrer ikke mye. Heller ikke at nye kriger har kommet, og områdene har gått tapt for muslimene, for så å bli forsøkt delt mellom folkegruppene som bodde der, jfr delingsplanen. Muslimene skal ha alt før de blir fornøyd. Å tro noe annet er naivt.
Om de kommer til å få det noengang, er heller tvilsomt. Jødene har endelig fått seg en trygg plass som de selv kontrollerer. Og slik vil det bli. Kriger kan nok komme, men jødene har ikke råd til å tape. Da mister de alt.
Iherdig troende muslimer og andre som hater jøder prøver seg likevel. Israel har derfor etablert et svært godt og effektivt system for kontroll av alle som skal over grensen til landet fra fiendtligsinnede land.
Arutz Sheva har laget en liten film som viser situasjonen ved en slik grenseovergang. Her forklarer soldater fra Taoz-bataljonen i militærpolitiet hvordan de utfører jobben sin. Det aktuelle presset og sikkerhetssituasjonen avgjør hvordan de sjekker personer og biler. Ingen skal føle seg for trygge om de har fiendtlige hensikter.
Ved en av grenseovergangene er det ingen fysisk kontakt mellom arabere fra PA-kontrollerte områder, og soldaten som inspiserer. Inspeksjonen skjer i en sikret bygning, som i tillegg er eksplosjonssikker. Her er instrumenter som måler og lyser, og den som blir kontrollert må gå frem og tilbake til han er klarert. Også ID blir sjekket uten fysisk kontakt mellom soldaten og den som blir sjekket. Datasystemene kontrollerer vedkommende, og om det skullle være advarsler knyttet til personen, blir han fanget inne i boksen helt til han tas hånd om.

httpv://www.youtube.com/watch?v=l1ZpEFUDgokStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: