Abbas taler med to tunger

Lederen for PA – de palestinske myndigheter, talte til amerikanske jøder om fred uten hatefull omtale av jøder. Men nøyaktig åtte dager senere, da han var hjemme igjen, ble jødene kalt «våre fiender» på AP’s offisielle TV. En uke etter dette fortsatte de å lære barn at hele Israel er «Palestina».
I sin kampanje for en ny arabisk stat retter nå Abbas oppmerksomheten mot de amerikanske jødene. Dette er en omlegging av taktikken. Abbas, hvis doktoravhandling var en fornektelse av Holocaust, fortalte USA’s jødiske ledere 9. juni at han sendte delegater til seremonier ved Holocaust-minnesmerker i Russland og i Polen.
«Jeg vil si til alle at disse menneskene led, – og vi lider. Nå vil vi ha fred med hverandre,» ble Abbas sitert på. Ifølge Ben Smith på nettstedet politico.com avviste han Holocaust-fornektelse. Han fordømte vold, og anerkjente til og med jødenes forbindelse til Israel, selv om han åpenbart ikke spesifikt mener Tempelhøyden. PA og den arabiske verden generelt har hevdet de senere år at jødiske hellige templer aldri har eksistert.
Blant de 30 jødiske lederne som deltok i middagen i Washington var to høytstående tjenestemenn i den pro-israelske American Israel Public Affairs Comitee (AIPAC), samt lederen for den venstreorienterte politiske lobbyen J Street, som arbeider for forhandlinger med Hamas.
Abbas har nektet å godkjenne at Israel er en jødisk stat, en holdning som ville stride imot det arabiske krav om innvandring for fem millioner arabere som hevder de stammer fra området, – noe som ville bringe jødene i mindretall. Han fortalte de amerikanske jødene at han anerkjenner Israels rett til grensene fra før 1967.
Men hjemme kringkastet PA’s egen TV-stasjon 12 dager senere, at «Vestbredden og Gaza har en annen del av Palestina, som er den palestinske kysten som går til Ashkelon i sør, til Haifa ved Karmelfjellet.»
 
«Haifa er en kjent palestinsk havn, som hadde en høy status blant arabere og palestinere spesielt før den falt under Israels okkupasjon i 1948. Nord for den finner vi Akko.Øst for Akko kommer vi til en by med historie og betydning, nemlig Tiberias, som ligger ved den berømte innsjøen Genesaretsjøen.»
Jeremy Ben-Ami, direktør for J Street, var begeistret for at «lederen for det palestinske folket forteller jødene her i USA at den eneste løsningen på konflikten er to stater som lever side om side i fred og sikkerhet, med «Vest-Jerusalem» som hovedstad i Israel, og «Øst-Jerusalem» som hovedstad i den palestinske staten.
Da han ble utspurt av andre mer skeptiske jødiske ledere, kunne ikke Abbas forklare direkte hvorfor han nekter å sette seg ned i direkte samtaler med statsminister Benjamin Netanyahu. Abbas har insistert på at Israel skal oppfylle hans krav om en permanent stopp i all bygging for jøder i områder som PA gjør krav på.
Det mest åpenbare problemet for Abba’s verter var spørsmålet om oppfordringen til hat, som PA for flere år siden lovet USA en stopp på. Han ga ikke spørsmålsstillerne noen gode svar på eller forslag til hvordan de ville stoppe det som har blitt rutine, hatefulle ytringer og fornektelse av Israels eksistens. Dette forekommer både i lærebøker og i kringkasting. Amerikanske kongressmedlemmer som besøkte Israel i fjor og som var ukjent med fenomenet, uttrykte sjokk da de fikk presentert bevis for at en hel generasjon, alle de unge araberne blir flasket opp i den tro at hele Israel er «okkupert.»
Abbas avslørte senere til Associated Press tanken bak sin nye taktikk for å få med seg de amerikanske jødnee. «Jeg mener det er feil å ignoerere disse institusjonene og samfunnene ved å si at de er imot oss, og at vi ikke skulle snakke med dem,» sa han. «Nei, vi skal sette oss ned med dem og vi bør prøve å overbevise dem ved å snakke med dem.»
Abbas kom også angivelig med uttalelser som fordømte vold, men han ba om at dette ikke skulle gjengis.
(IsraelNationalNews.com)Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: