Abbas taler med to tunger

Den palestinske presidenten Abbas kommer med «et utspill som mange israelere trolig vil  se med blide øyne på», skriver NTB.
Mahmoud Abbas sier nemlig nå at han «ikke har noen rett til å vende tilbake til hjembyen sin som i dag ligger i Israel.»
Det kan hende at «mange israelere» vil se med blide øyne på utspillet til Abbas. Kanskje helst venstresiden, som i 60 år har ment at dialog og forhandlinger fører frem i den langvarige konflikten. All erfaring har gjort de mest optimistiske håp til skamme, og «mange israelere» ser nå at tilbaketrekning og ettergivelse til nå bare har ført til mer vold. Av sikkerhetsgrunner velger man derfor nå løsninger som om verden var ideell, ikke hadde vært å foretrekke.
Men verden er ikke ideell. Alle som arbeider i eller med den muslimske delen av verden kan se dette. Ett av problemene er at arabere har en lei tendens til å tale med to tunger.
Medier og politikere liker å fremstå som seriøse, og tar som regel utgangspunkt i at voksne, ansvarlige mennesker faktisk mener det de sier. Det er prisverdig.
[pullquote]Problemet med en viss del av befolkningen i denne verden er nemlig at de IKKE mener det de sier. Og at de sier forskjellige ting etter hvilken tid på dagen det er, hvilket humør de er i, og hvem de snakker med.[/pullquote]Men det betyr ikke at man skal lukke øynene for det som er problemet med en viss del av befolkningen i denne verden. Nemlig at de IKKE mener det de sier. Og at de sier forskjellige ting etter hvilken tid på dagen det er, hvilket humør de er i, og hvem de snakker med. Det er også noe mediene har plikt til å dokumentere, om de var så seriøse som de ønsker å fremstå som.
For en drøy uke siden skrev herr presidenten et brev til innbyggerne i Gaza om Israels krav på land:
«Vårt land ble okkupert, og det er ikke omdiskutert territorium, og dette gjelder alt land som Israel okkuperte før juni 1967.»
Det vil si hele Israel.
«Jeg vil at dere skal vite at dette er en stor diplomatisk og politisk kamp, og jeg er lei for at noen palestinske stemmer ikke forstår eller ikke vil forstå viktigheten av dette.»
Uttalelsen ble publisert på Facebook 11. oktober 2012.
Uttalelsen ble gjentatt i offisielle PA-medier, og oversatt av Palestinian Media Watch.
Brevet kom kort tid etter at Abbas hadde hemmelige samtaler med Israels forsvarsminister Ehud Barak i Jordan. Formålet var å blåse liv i fredssamtalene.
Pa’s oppfatning om at hele Israel er «okkupert territorium» er ikke noe nytt. Sist gang Israel feiret sin Uavhengighetsdag, talte ledende PA-talsmenn på TV, og sa: «I dag for 64 år siden, begikk sionist-bandene den største deportasjonen mot vårt folk på okkupert land i 1948.»
Utdannelsesprogrammer på PA TV spør barna: «Du bor i Jerusalem. Har du vært i byene som ble okkupert i 1948?» og når barna så sier «Jeg har vært i  Hebron», så sier TV-verten «Nei, Hebron er en by som vi alle kan gå til [byen er PA-administrert]. Okkuperte byer, som Lod, Ramle, Haifa, Jaffa, Acre – har du vært i dem?»
Palestinske selvstyremyndigheter refererte nylig i sine aviser til noen av sine ledere som «Ledere for de palestinske territoriene som ble okkupert i 1948».
Så sent som onsdag sa Palestina-arabernes sjefsforhandler Saeb Erekat at en stopp i Israels bygging i Judea og Samaria ikke var en forhåndsbetingelse satt av PA, men at det var en «israelsk forpliktelse». Uttalelsen ble sagt i forbindelse med at den franske presidenten Francois Hollande ba om at fredssamtalene måtte gjenopptas uten forhåndsbetingelser mellom Israel og PA.
Abbas har konsekvent satt forhåndsbetingelser for å gjenoppta samtalene med israelske mydnigheter. I 2010 frøs Israel all bygging i Judea og Samaria i ni måneder for å gi Abbas en mulighet for å vise at han mente alvor.
Abbas ville likevel ikke forhandle. Argumentet han denne gangen trakk frem fra ermet, var at frysingen skulle ha omfattet hele Jerusalem også.
 
IsraelNationalNews.com
Palwatch.org
IsraelNationalNews.com
NTB-meldingen finner du blant annet her…

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644