Gutt fra Gaza får medisinsk behandling i Israel

En 15 år gammel gutt får medisinsk behandling i Israel etter å ha blitt skadet i Gaza. Israel hjelper tross at de blir angrepet.
En 15 år gammel gutt ble transportert til sykehus i Israel i dag tirsdag, etter at han ble skadet mandag morgen ved Jabalya i Gaza, opplyser en aktivitetskoordinator ved regjeringens kontor i Israel.
Gutten ble tatt til Kaplan medisinske senter i Rehovot, ble det sagt i pressemeldingen.
Evakueringen skjedde etter at det hadde blitt opprettet kontakt mellom koordinasjonskontoret og liason-administrasjonen ved Erez-overgangen og representanter for helsemyndighetene.
Pressemeldingen sa at de skadene gutten hadde fått, var relatert til dødsfallet av en annen 15-åring, som det først ble påstått var drept av IDF-styrker. Men dette ble benektet av talsmenn for IDF. Det israelske forsvaret hadde ingen operasjoner i det området hvor gutten ble drept.
Evakueringen fant sted til tross for konstante rakettangrep fra terrorister i Gaza mot det sørlige Israel. I løpet av fire dager avfyrte terrorister mer enn 200 raketter mot israelske sivile. Israels forsvar forsøkte å stoppe dette ved å angripe terrorcellene som avfyrte raketter.
Mandag kveld le det meldt at Egypt hadde meglet i en avtale om våpenhvile mellom Israel og terror-gruppene i Gaza. Våpenhvilen trådte i kraft kl 01:00 om natten israelsk tid. Men terrorister fortsatte å skyte raketter og missiler inn i Israel den påfølgende dag.
Til tross for terroren fra Gaza hjelper Israel ofte innbyggerne i det lille området ved kysten. Denne omfatter også medisinsk hjelp, og mer enn en gang har israelske leger reddet livet til barn fra Gaza.
Israel tillater innførsel av forskjellige varer til Gaza, og tillater også eksport av jordbruksprodukter som jordbær og nelliker fra Gaza til Europa, som en del av et større prosjekt finansiert av den hollandske regjering.
Gaza begynte nylig å eksportere tomater til Saudi Arabia. Tomatene ble transportert til Israel gjennom Kerem Shalom-overgangen den 8. februar, og en dag seinere ble de eksportert til utlandet via Allenby Bridge. Flere dager før dette ble 31 tonn tomater eksportert til Jordan.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: