1. mai: sosialistene har valgt side

Grusomhetene i Syria - ikke verdt en boikott
Grusomhetene i Syria – ikke verdt en boikott

Venstresiden i lykkelandet Norge overser glatt all verdens elendighet i all sin «solidaritet». Vi kunne nevne småjentene i Egypt, Somalia og lignende land som blir permanent ødelagt nedentil for resten av livet – for sikkerhets skyld uten bedøvelse – og vi kunne fortsette med umenneskelige og bestialske drap, mishandlinger, voldtekter av voksne og barn og annen herjing i Syria, bomber i Irak, kristendomsforfølgelser i Nigeria, Mali og Egypt, de umenneskelige forholdene med splittelse av familier i Nord-Korea, vi kunne for den saks skyld nevne narkobandenes herjinger i Brasil og Colombia, alt sammen kun noen få eksempler på mennesker i stor nød som trenger solidaritet.
Hva velger vår forsofne venstreside å solidarisere seg med? Arabere i de omdiskuterte områdene rundt Israel. Og: én sak er å stille seg solidarisk med noen, en annen sak er det å legge motstanderen deres for hat. BDS-kampanjen mot jødene er verdensomspennende, og gripes begjærlig av spesielt venstreorienterte. LO velger å ønske seg boikott av hele det jødiske landet, som en av parolene 1. mai. Det burde være nok å ta fatt i av innenriks utfordringer alene. Men skulle man absolutt velge å peke ut ett enkelt område i verden som trengte LO-pampenes uvurderlige støtte, kunne man godt ha plukket ett fra listen over. Blir det for lite, kan SMA bistå med en lengre utgave av listen. Vi vil tro den fort kan bli på mange hundre punkter.
I Bergen var førsteparolen «Opphev blokaden av Gaza – Boikott Israel!» – stikk i strid med selveste FN, som konkluderte med at Israels marineblokade (for det er kun sjøveien som er blokkert) er «lovlig og passende» sett i forhold til hva Israel er truet av. Vi siterer ordrett:

Israel faces a real threat to its security from militant groups in Gaza. The naval blockade was imposed as a legitimate security measure in order to prevent weapons from entering Gaza by sea and its implementation complied with the requirements of international law.

Bergen hadde anstendighet nok til å ta med en parole om Syria. Ingen boikott, derimot: Syria blør – FN må sikre freden. Javisst. Slik de har sikret fred så mange andre steder i verden.
Også i Trondheim er en av parolene å boikotte dette lille, blomstrende og innovative demokratiet midt blant muslimske stater i kaos, urettferdighet, korrupsjon og krig. NRK melder at APs Rune Olsø ikke stiller seg bak absolutt alle parolene. Men den mot Israel er han hundre prosent for. – 1. mai skal være en kampdag, sier han.
Fint, Olsø, at du velger dine kampmål i omvendt rekkefølge av det som ville være naturlig. Det inngir tillit til AP for fremtiden.
Det samme var tilfellet i Porsgrunn og Skien, hvor APs Dag Terje Andersen var hovedtaler. – Boikott Israel. Her i lille Norge har vi virkelig en rørende omsorg for araberne rundt Israel. Den samme rørende omsorgen er ikke å spore når rakettene hagler over sivile – både jøder og arabere – i Israel. En Kassam-rakett ble skutt innover sivile områder i Israel i går på Den store dagen. Uinteressant for AP. Siden årsskiftet har mer enn 100 raketter blitt avfyrt mot Israel fra Gaza. Også bomber har man måttet tåle. Ved den jødiske påskens avslutning landet to raketter i Sderot, hvor en stor folkemengde var samlet. Man anser det som et mirakel at ingen ble såret. Flere hus ble imidlertid skadd.
Boikotte Gaza? Ingen interesse hos AP / LO.
Men det er en god gjeng – riktig noen kjernekarer LO og AP har tatt under sine vinger. Som kjent har PA-formann Abbas og sjefsforhandler Erekat nå anstrengt seg veldig for å få til en skikkelig god fred med Hamas, den muslimske terroristbanden som regjerer Gaza-stripen. I skrivende stund er det umulig å si hvor disse forhandlingene vil ende. Det vet man aldri med arabere. Men muligheten er stor for at det vil gå adskillig bedre mellom disse kjekkasene, enn forhandlingene med Israel.
Vi tar derfor med et oppbyggelig sitat til glede for Dag Terje Andersen og sikkert også SVs nestleder Inga Marte Thorkildsen, som – heldigvis får en vel si – ikke rakk flyet så hun kunne tale i Bergen.
Sitatet ble til under en telefonoverført tale i en begravelse. To av grunnleggerne av Al-Kassam-brigadene ble tatt av dage av Israel, da de stadig planla nye angrep på sivile israelere, og likene ble utlevert til araberne etterpå.
«Vi har ingen annen historie og ingen annen fremtid enn jihad [islamsk hellig krig] og kamp. Og i tillegg til kampen, arbeider vi også aktivt på den diplomatiske politikks sti, og kamp med folkemassen.»
Så vet vi det. Vi regner med at de nevnte talere vet hva Hamas står for, og dermed hvem de støtter.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: