‘- Verden trenger å lære av makkabeerne

Federica Mogherini i Brüssel i går. Foto: Johan Dehon
Federica Mogherini i Brüssel i går. Foto: Johan Dehon

Sjef for EUs utenrikspolitikk, Federica Mogherini, sa i går onsdag at hun ser seg forpliktet til å sørge for at Hamas forblir på EUs terrorliste.
Det var på en Hanukka-mottagelse ved Europakommisjonen i går at Mogherini påpekte viktigheten av fremdeles å kjempe mot antisemittismen. – Verden trenger å lære av makkabeerne. Hun nevnte ingen ting om beslutningen som en EU-domstol i går gjorde, om å fjerne Hamas fra terrorlisten. En i og for seg svært underlig avgjørelse og uttalelse, ettersom domstolen hevdet at oppføringen ikke var juridisk fundert, men «på anklager som ble framsatt i mediene og internett», skriver NTB-Reuters.
Hun ble spurt om bestemmelsen, og skal ha uttalt at siden dette ikke var en politisk avgjørelse, var den utenfor hennes rekkevidde. Men hun lovte at EU skal klage på avgjørelsen, og få den omgjort. Hamas er fremdeles på EUs terrorliste, bestemmelsen i går har ikke gjort noe teknisk sett, annet enn å ta en avgjørelse.
Israels regjering reagerte med sinne og vantro på avgjørelsen, og ba EU straks få islamist-organisasjonen på terrorlisten igjen. Netanyahu anklaget EU for å være «naiv og hyklerisk», og ga uttrykk for at Europeerne ikke hadde lært noe av Holocaust.
Norge har derimot IKKE satt Hamas på sin terrorliste, som USA, Israel og EU har.
Times of IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: