UK: jødiske studenter nektes innflytelse

Malia Bouattia
Malia Bouattia

Da SMA sist skrev om britiske National Union of Students (NUS) og organisasjonens nye leder Mali Bouattia i april, skrev vi at sionistføderasjonen i UK var ”bekymret for hva valget av en slik leder kan føre til for jødiske studenter.
Bekymringen har vist seg å være berettiget. Aktivisten Bouattia, som tidligere har vært blitt beskyldt for åpen antisemittisme, har nemlig akkurat brukt noe av sin makt som leder for unionen i form av en dobbeltstemme – i disfavør av jødiske studenter.
Tidligere har det alltid vært slik at de jødiske studentene i UK (rundt 8.500 i antall) har hatt rett til å velge seg sin egen representant til unionens ”antirasisme- og antifascismekomité”. Man skal ikke ha mye fantasi for å se for seg betydningen av dette i et samfunn som blir mer og mer anti-israelsk, anti-jødisk og rent rasistisk, ikke minst som følge av den enorme innvandringen av muslimske innbyggere i Europa.
Retten til selv å velge en representant, og dermed få en viss innflytelse i dette organet, forsvant ved Bouattias stemme. Et lovforslag ble lagt frem, der man ville gi NUS´nasjonale eksekutivkomité og presidenten, som er Bouattia, all makt, og forslaget ble altså vedtatt.
Bouattia er personen som kalte Birmingham universitet for ”en sionistisk utpost for høyere utdannelse” fordi den hadde den største Jsoc´en i landet. Jsoc er den jødiske studentforeningen.
Hun har protestert mot ”sionist-styrte media” og har definert palestinsk terrorisme som ”motstand” ifølge det britiske nettstedetantisemitism.uk. Som vi nevnte i vår artikkel i april, har hun også stemt imot å fordømme jihad-gruppen IS – Islamsk Stat. Konfrontasjoner fra media har hun bare parert med bortforklaringer, som vi vel også har sett av samtlige antisemitter her til lands. Det skal noe til å åpent erklære seg som jødehater om man har en offentlig posisjon, selv om vi også ser dette stadig oftere og oftere, særlig blant politikere med innvandrerbakgrunn fra muslimske land. Sist ut i sommervarmen var høyre-politikeren Iftikhar Mahmood, som åpent spredde klassisk antisemittisk propaganda på sosiale medier. Også han kom med den vanlige bortforklaringen – han unnskyldte seg med at han var ”korttenkt.”
Undertegnede er for øvrig permanent bortvist fra det ”kristelige” nettstedet verdidebatt fordi man påpekte en norsk politikers antisemittisme.
La det være helt klart for all ettertid: antisemitter eksisterer ikke. All antisemittisme man ser, skyldes noe uforklarlig, helt udefinerbart, noe man for all del ikke må peke på, og helst ikke nevne ved navn.
Denne tendensen får vi demonstrert til det grenseløst latterlige hver eneste gang en muslim i Allahs navn har drept en vantro, en sekulær, en jøde, en kristen eller en annen muslim med ”feil tro.” Da stiller de seg opp, Erna, Hollande, Obama eller hvem det nå er, og erklærer at terror ”ikke har noe med islam å gjøre.”
Antisemittisme kommer av at noen nærer et hat til jøder. Det er ikke til å komme forbi at holdninger kommer til uttrykk ved handlinger. Det er heller ikke til å komme forbi at det hjertet er fullt av, taler munnen, og vi vil nok også få se mye skjult hat bli åpenbart i tiden som kommer.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: