Trusselen fra nord

Hizbollah-styrker i Libanon
Hizbollah-styrker i Libanon

Israelske byer kan bli holdt som gisler av Hizbollah i flere timer før IDF får gjort jobben med å uskadeliggjøre dem.
Det er høytstående offiserer i IDF, det israelske forsvaret, som sier dette. Bakgrunnen er den stadig økende trusselen fra muslimske terrorgrupper som Israel står overfor. I sør fra Gaza har de Hamas, som også prøver å få fotfeste på de omstridte områdene Samaria og Judea på motsatt side av Israel. I sør er det diverse terrorgrupper som opererer i Sinai-ørkenen. Her skulle Egypt holde kontroll, men dette fungerer til dels dårlig. I nord er det Hizbollah som har klort seg fast i den sørlige delen av Libanon, og som utgjør en større trussel enn Hamas, siden de har bedre våpen og er langt bedre organisert. Dessuten ble Israels aksjon for å stoppe dem, effektivt stanset av verdenssamfunnet, slik at de nå står sterkere enn noensinne. Dette er dessverre den vanlige taktikken Vesten bruker for å hjelpe islamister som truer Israel. Det virker noe spesielt å uttrykke det slik, men i praksis er det dette man gjør hver gang man, tilsynelatende velmenende, stopper Israels kamp mot uvesenet.
– Når vi snakker om en styrke som utfører raid, så snakker vi ikke om 12-13 soldater som vi så i Protective edge (mot Hamas i Gaza), men 50 til 70 stridende, opplyser kilden fra IDF. Han mente gruppene lærer å sloss i større grupper i Syria. – De forstår hva det vil si å sloss i urbane områder.
Hæren sier riktig nok at det ikke eksisterer noen umiddelbar trussel. Men slik situasjonen er, kan en liten hendelse, et terrorangrep for eksempel, utløse en større hendelse. – Man må være forberedt, og være forberedt på å ta risikoen når man tar avgjørelser.
Kilden uttalte videre at man godt forstår at Hizbollah tenker offensivt. – De får erfaring i Syria, hvor de angriper i bebyggede områder, og de angriper byer. De lærer undergrunnskrig fra angriperens perspektiv, fortelles det i Jerusalem Post.
– De lærer seg å kontrollere hundrevis av stridende, å koordinere etterretning, ildkraft, og kommando og kontroll. Dette er en alvorlig utvikling som krever at vi forbereder oss tilsvarende, sa talsmannen videre.
Hizbollah-publikasjoner har nylig skrytt av at at kunne ta kontroll over fire områder langs grensen, samtidig, sto det i Ynet News. Også en infiltrasjon sjøveien fra en kommandoskvadron, mente de å kunne få til, på samme måte som Hamas prøvde på under kampene nylig.
Imidlertid var disse temmelig mislykket, siden IDF så dem og fulgte dem, og ødela angriperne straks etter at de nådde kysten.
AlgemeinerStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: