Tendensiøse Aftenposten / NTB

 

Hamas og Israel "utveksler bomber?"
Hamas og Israel «utveksler bomber?»

Aftenposten / NTB om det palestinske terrorangrepet søndag kveld, og det påfølgende IDF-angrepet mandag morgen:

Israel og Hamas utveksler bomber
Ingen mennesker ser ut til å ha blitt drept eller skadet da palestinere på Gaza-stripen og det israelske forsvaret det siste døgnet angrep ulike mål på hverandres territorier.

Dette er en moralsk og etisk sett syk fremstilling av situasjonen som til fulle viser forfallet i nyhetsbyrået og i Aftenposten. Det viser tydelig den antisemittismen – jødehatet – som ligger bakenfor deres forståelse og farger alt de skriver om konflikten.
Den korrekte fremstillingen av situasjonen er at ukontrollerbare terroristgrupper, med eller uten støtte fra Hamas, sender raketter inn over sivile områder i Israel. Rakettene vi snakker om fra søndag kveld, var siktet inn mot småbyen Netivot (se kart under), som har rundt 25.000 innbyggere. I tillegg til rakettangrepet med tre raketter som vi meldte om i går kveld, meldes det om ytterligere fire raketter, i alt sju rakettangrep mot sivile områder i løpet av natten.
[pullquote]La det være klinkende klart: Israels forsvar av sine borgere er ikke i samme klasse som terroristangrepene mot sivile i Israel.[/pullquote]Hva ville for eksempel staten Norge gjøre dersom vi av en eller annen grunn ble angrepet av løse terroristgrupper med livsfarlige raketter siktet inn mot sivile områder? Hamar er litt større enn Netivot, og har for det meste heilnorsk befolkning. Den frykten befolkningen ville oppleve i en lignende hadde nok fått politikere, forsvarssjefer, velforeninger og kulturpersonligheter til å svette. Vi husker Jens Stoltenberg på TV etter vårt lands relativt lille erfaring med terrorisme, den 22. juli 2011. Det var sterke følelser og et bredt nasjonalt engasjement. Hadde noen, den gang eller nå, omskrevet terroraksjonen og vårt eget forsvars handlinger som «angrep på ulike mål på hverandres territorier» ville det utvilsomt blitt skandale. Man ville utvilsomt fordømt påstanden som «tendensiøs» i beste fall. Breivik var en terrorist og ble rettmessig kalt det.
Gjelder det Israel er det ingen skandale å komme med slike tendensiøse utsagn. Det er fritt frem. Man skiller ikke mellom skitt og kanel, mellom terrorist og stat, mellom ondskap og forsvar.
La det være klinkende klart: Israels forsvar av sine borgere er ikke i samme klasse som terroristangrepene mot sivile i Israel. Israels forsvar er lovlig, landet er pålagt å forsvare sine borgere, alle internasjonale lover støtter handlingen. Terroristgruppenes angrep mot Israel er forbudt i all internasjonal lovgivning, det er umoralsk, det er ondskap og hat, og må fordømmes av ethvert anstendig land.
At Aftenposten og NTB ikke differensierer, taler sitt tydelige språk.

Netivot i Israel
Netivot i IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: