Salafister med antijødiske trusler og slagord i Tunisia

Det jødiske samfunnet leverte onsdag en offisiell protest til myndighetene i landet mot antisemittiske slagord. Roger Bismuth, som representerer det jødiske samfunnet, sa «dette er tredje gang dette skjer. Jeg kan ikke akseptere det, og det er derfor jeg leverer en klage på saken. Rettferdighet må skje.»
Under en demonstrasjon forrige søndag hvor det ble krevd at landet styres etter sharia, eller islamsk lov, ble det ropt antisemittiske slagord og trusler mot den lille jødiske minoriteten i landet. Noe av dette ble filmet. Demonstrasjonen ble holdt av radikale islamistiske salafister.
Myndighetene i landet, ved departementet som styrer det som har med religion å gjøre, fordømte slagordene. Tirsdag etter hendelsen kom det en uttalelse der man sa at «oppropet om å slåss mot jødene er absurd. Departementet avviser dette angrepet mot alle tunisiske borgere. Tunisiske jøder er fullverdige borgere.»
Flere av Tunisias politiske partier kom også med fordømmelser etter uttalelsene.
Tunisia er i startgropen for å etablere en ny konstitusjon, og islamister ønsker at landet styres helt og holdent etter sharia-lovene.
Det relativt moderate Ennahda-partiet vant 90 av de 217 plassene i nasjonalforsamlingen, og ble med det den største blokken.
Også under Hamas-leder Ismail Haniyehs besøk i januar, og i februar under et besøk av en egyptisk prest, ble det fremsatt trusler mot jødene.
Den jødiske minoriteten i landet utgjør omtrent like stor prosentandel som jødene i Norge, rundt 1.500 jøder av en befolkning på 10 millioner.
Ynet
NYTimes
Times of Israel

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644