Peres: Anne Frank mer aktuell enn noensinne

Anne Frank
Anne Frank

– Anne Franks dagbok er mer aktuell enn noensinne, i lys av Syrias bruk av kjemiske våpen og den kjernefysiske trusselen fra Iran. President Assad har sannsynligvis aldri lest den.
Det var Israels president Shimon Peres som kom med disse ordene under et besøk i Anne Frank-museet i Amsterdam i dag. Han dro med dette en parallell mellom mordene på sivile under Holocaust og bruken av kjemiske våpen mot sivile, som Syrias president Bashar Assad antas å ha stått bak.
– Anne Franks varselskilt står og blinker foran øynene våre også i dag. Jeg tviler på at Assad noensinne har lest dagboken hennes, siden han kunne bruke kjemiske våpen mot uskyldige kvinner og barn uten å nøle.
– Anne Franks budskap burde lyde i alle verdens hjørner, spesielt i disse dager, sa Peres i en kommentar til besøket.  – Boken hennes er ikke bare et historisk minne, men er faktisk et levende bevis på at ingen i denne verden er i stand til å skjule eller slukke den lysstrålen og sannhetens røst i en verden som foretrakk å tie.
– Din stemme, Anne, er den stemmen som alltid vil bli hørt av det jødiske folk, og av hele verden, for å minne oss på det godes seier over ondskapen.
Peres fortsatte: – Det finnes ingen alvorligere advarsel enn denne lille pikens. Når en tyrann kynisk bruker kjemiske våpen, og det diskuteres om Iran ønsker å få masseødeleggelsesvåpen, et ønske som akkompagneres av hat og trusler.
Times of IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: