På vei utfor stupet, men ber om at Israel undersøkes

Faksimile fra reportasje i Extrabladet sommeren 2015 om den lille byen Malmö i Sverige
Faksimile fra reportasje i Extrabladet sommeren 2015 om den lille byen Malmö i Sverige

Det har nærmest blitt et regelbundet reaksjonsmønster at problemer med egne lokale forhold utløser angrep mot jøder.
Som alle nå bør ha fått med seg, seiler Sverige opp som en ekstrem problemstat. Grunnen er de sittende myndigheters intense vegring mot å ta innover seg virkeligheten. Det høres drøyt ut, men det er vanskelig å uttrykke situasjonen annerledes.
Vi har de siste par ukene fått en anskuelighetsundervisning i hva som er problemet i landet – og i alle andre land som hardnakket selv skal test ut alle teorier uten forhåndsevaluering og uten å lytte til andre lands erfaringsgrunnlag.
Tafsingen og voldtektene begått mot tyske feststemte kvinner i Köln er nemlig ikke noe nytt. Heller ikke i Europa. Nå har så langt kommet frem at det i tillegg har skjedd i Düsseldorf, Hamburg, Stuttgart, i Zürich og Zaltzburg, og i Helsinki. Sverige stiller med tafsing og voldtekt i Kalmar, Malmö, Karlstad og Stockholm.
Det er nemlig en sport i en del muslimske land. Taharrush Gamea heter leken muhammedanske menn liker, med kvinner i alle aldre, og fra alle kulturer, som ofre. Et fryktelig utslag av en kultur.
Felles for disse grusomme hendelsene er, som det også var tilfelle under den såkalte “grooming-skandalen” i Rotherham og andre steder i Storbritannia, at politikere, myndigheter, det være seg politi, påtalemyndigheter, barnevern og lignende, men også mediene, ikke ville rapportere om hendelsene. Folket skulle altså ikke få vite.
Av såkalt “frykt for å bli stigmatisert som rasister” eller “frykt for å spille kort i hånden på” politiske motstandere driver altså ordensvernet og myndighetenes vaktbikkjer med politikk i stedet for å gjøre den jobben de er valgt til, ansatt for og betalt for å gjøre. Fenomenet er godt kjent i historien. Slå opp begrepet “dhimmi”, så forstår du godt hva som skjer.
Fredrik Reinfeldt, mannen svenskene valgte til å styre sitt land i årene 2006 til 2014, er på mange måter en eksponent for den totalt ansvarsløse, hemningsløse innvandringspolitikken landet har ført. “De som hevder at landet er fullt, må vise oss hvor det er fullt” sa han i desember 2014. På bakgrunn av hvilke problemer landet allerede den gangen sto dypt sunket i, fortonte uttalelsene seg som vanvidd.
“Jeg flyr ofte rundt over landskapet i Sverige. Det vil jeg anbefale andre å gjøre også. Det er uendelige jorder og skoger. Det er så mye plass som man bare kan tenke seg. De som hevder at landet er fullt, må vise oss hvor det er fullt,” sier Reinfeldt i Dagens Næringsliv.
Antallet voldtekter i Sverige var i 2014 seks ganger så høyt som i Norge. Samtidig fikk gjeng-voldtektsforbrytere latterlig lave straffer. Over 100 personer ble samme år skadet av skyting. Minst 10 (!) håndgranatepisoder fant sted bare i Malmö sist sommer, og det er en mengde skyteepisoder. Unger drepes på skolen, påsatte branner herjer, boligsituasjonen er kaotisk,ambulanser angripes, det er kaos på akutten, politiet beskytes, det er ran og eksplosjoner, og først i det aller siste har det vært nevneverdige protester mot de styrende. Man innser at landet går i stykker, at lokalsamfunnene kollapser, og man innser i slutten av 2015 at man selv er hjelpetrengende.
Dette er toppen av isfjellet. Undertegnede har fulgt landet i en del år, og det er ikke mulig å beskrive kaoset og tilstanden i en kort artikkel. Fra før vet vi at jødene i landet har alvorlige problemer og flykter, og at hovedårsaken er de “nye svenskene” – innvandrerne fra Midtøsten.
Vi skulle ønske vi ikke behøvde skrive om dette emnet noe mer. Men det er ikke vi som bestemmer. Det som skjer i verden er det andre som må ta ansvaret for. Vår agenda er ikke å “ta” muslimene eller “arrestere” islam, det er muslimenes eget ansvar. Vi peker på jødehatet og antisemittismen der den dukker opp.
Det er med dette som bakteppe at Sveriges utenriksminister nå tar til orde for å gå Israel nærmere etter i sømmene. Israel har, som vi vet, blitt kraftig rammet av en ny hatbølge fra muslimske arabere. I motsetning til tidligere angrepsbølger, er det uhyre vanskelig å forutsi hvem som nå angriper, ettersom enhver som har et verktøy som kan brukes som våpen, det være seg en kniv, et brannslukningsapparat, en stein eller en skrutrekker, når som helst kan kjøre kniven i ryggen på en intetanende person eller på andre måter utføre dødelig vold. Et barn på sykkel, en handlende, mennesker på tur, kjørende i bil. Du er aldri helt trygg.
Det sier seg selv hva slike tilstander gjør med tilliten i lokalsamfunnet. Det er nesten 20 % arabere inne i Israel, i tillegg til alle som kommer inn på kortere opphold for å arbeide.
Ministeren er Margot Wallström, personen som 12 timer etter de synkroniserte og godt planlagte maskingeværangrepene i Paris hadde funnet sted, med godt over 100 drepte og mange sårede, utført av “Allahu Akbar”-skrikende jihadister, presterte å mer eller mindre gi Israel skylden for terroren.
Det som faller utenriksministeren i dette åpenbart mislykkede landet tungt for brystet, er israelernes selvforsvar. Ministeren vil ha en ” grundlig och trovärdig undersökning av om utomrättsligt dödande använts av Israel i samband med de senaste månadernas våldsdåd, knivattacker och sammandrabbningar mellan israeler och palestinier.”

– Det är centralt att det görs grundliga och trovärdiga undersökningar kring dessa dödsfall i syfte att bringa klarhet och få till stånd möjligt ansvarsutkrävande, säger Wallström.

Oppsiktsvekkende er det ikke, men likevel absurd. Men hun går slett ikke med på at hun er Israel-fiendtlig. Liberalernas leder Jan Björklund stilte spørsmål i Riksdagen: ” Under Margot Wallströms tid har retoriken och handlingen från regeringen förskjutits så att Sverige nu mycket mer ensidigt uppfattas ta ställning för den palestinska parten”, sa han.

– Jag vänder mig mot varje försök att utmåla Sverige, regeringen eller mig som Israels fiende. Vi är Israels vän och palestiniernas vän och båda staterna har rätt att existera, säger hon.

Kanskje israelerne simpelthen må gjøre som Kölns ordfører Henriette Reker sa etter at hundrevis av kvinner har blitt utsatt for muslimske menns tafsing og gjengvoldtekter: “holde seg på en armlengdes avstand fra fremmede”?

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644