Nervøsitet i Midtøsten

En kuwaitisk avis skriver ifølge IsraelNationalNews.com at ledere i Gulfen har bedt Israel om å være «tilbakeholdne» dersom landet skulle bli angrepet. Både Syria og Iran har truet Israel med angrep dersom Vesten angriper Syria.
Disse statene vet at Israel er kapabel til å sette Midtøsten i brann – bokstavelig talt. Situasjonen er slik sett snudd på hodet de siste 70 år. Fra å være et jaget og plaget folk, har Israel arbeidet seg oppover, og er i dag en av verdens absolutt sterkeste militærmakter. De som er dumme nok til å angripe Israel, vet at dette kan få katastrofale følger for dem.
Israelske myndigheter skal ifølge rapporten ha respondert med at man vil vise tilbakeholdenhet så sant ikke et eventuelt angrep går «ut over alle grenser.» Hva disse grensene består i, ble ikke spesifisert.
Rapporten sier også at Europeiske land skal ha advart Assad om at han ikke må angripe Israel dersom han blir angrepet av den USA-ledete koalisjonen, fordi Europa i så fall ikke kan ta ansvaret for Israels reaksjon. Meldingen skal også ha gitt uttrykk for at meningen med en aksjon ikke er å avsette ham.

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644