Det som en gang var, og var ment å skulle være, en seriøs og samvittighetsfull, samlende og rettferdig organisasjon med en mengde underorganisasjoner og fora, fremstår nå som en skygge av dette. Verden er full av kriminelle stater med den arabiske ørkenrøveren Muhammed som øverste forbilde, og med et flertall av disse som stemmeberettigede, gir utfallet seg selv. Store deler av de resterende er også sympatisører og stemmer for urett, enten det skyldes direkte kriminelle ledere, eller ledere som er tvunget i kne av araberstatene.
Det er derfor ikke å undres at når FNs Menneskerettighetsråd skal møtes i Genève i juni, så forventer Israel kraftig kritikk av dette.
Et land som gjentatte ganger på bare de 67 årene staten har eksistert, har blitt angrepet av flere araberstater sammen, og som ustanselig og i store mengder har blitt utsatt for terror i en skala som knapt noen annen stat har opplevd, må forsvare seg. Det sier seg selv. Det er også en grunnleggende menneskerett. Men av uklare grunner er det ett land i verden som ikke skal få lov til dette, eller som man uttrykker det, «klart de får lov, men ikke så mye.» Som regel blir Israel stanset, eller utfallet av kriger blir regulert til fordel for motparten, før noen endelig avslutning er gjort. Hadde Israel fått gjort jobben sin ferdig da de angrep den muslimske terrororganisasjonen Hamas første gang, hadde krigen i 2014 antagelig vært overflødig. Alle parter ville tjent på det.
Israel forventer at de palestinske selvstyremyndighetene PA vil bruke rapporten som rådet har laget, til å beskylde og anklage Israel for krigsforbrytelser. Høykommissæren for rådet, jordaneren Zeid Ra’ad Al-Hussein, sier at «dem som har begått krigsforbrytelse i Gaza skal gjøres ansvarlig.»
Al-Hussein åpnet det 29. møtet for rådet, og advarte mot uroligheter på Gaza i denne forbindelse. Spesielt de vedvarende restriksjonene på varer og gåtrafikk var han bekymret for. Han mener den langsomme gjenoppbyggingen etter ødeleggelsene under krigen sist sommer «underminerer økonomiske og sosiale rettigheter.»
Dette har han selvfølgelig rett i. Vi bestrider ikke at folket i Gaza lider sterkt under sitt valg av regjering. Når en folkegruppe velger seg en islamistisk bande på høyde med IS og Taliban som ledere, kan alt skje. Det er ikke dermed sagt at demokratiske land ikke får forsvare seg mot dem.
Unntatt Israel.
Israels ambassadør til FN I Genève, Eviatar Manor kom med en skarp kommentar til Al-Husseins innledning. Han påpekte FNs «Israels-besettelse», og nevnte det faktum at etter rådet ble dannet i 2006, har man etablert seks fakta-søkende kommisjoner for å finne menneskerettighetsbrudd hos Israel, og minst 60 resolusjoner mot landet.
«Dette menneskerettighetsråd utviser dobbeltmoral og feiler på det etiske området,» sa Manor. «Israel kutter ikke hodene av folk. Vi bruker hodene våre for oppfinnelser. Israel hugger ikke hendene av folk. VI bruker hendene våre i stemmeurnene. Israel stener ikke kvinner. Vi gir kvinnene makt.»
Rapporten som skal behandles, stammer fra en kommisjon bestående av to mann. Israel avslo å samarbeide med kommisjonen, skriver Jerusalem Post, fordi de anså det som en selvbestaltet domstol, hvor utfallet er gitt allerede på forhånd.
Israel offentliggjorde søndag som kjent en annen rapport, som konkluderer med et helt motsatt resultat enn hva man regner med denne vil gjøre, nemlig at Israel gjorde alt de kunne for å unngå nettopp slike forhold som FN nå beskylder jødenes stat for.
Med folk som beundrer massemorderen, kvinnemishandleren og rasisten Muhammed i hovedrollene må det bli et absurd teater ut av det. Bare navnet Menneskerettighetsrådet burde mane til respekt. Om det gjør det når man ser listen over medlemmene, får man avgjøre selv. Kina, Cuba, Pakistan, Qatar, Venezuela, Russland. Behøver man mer for å slå fast at ting er på hodet?
Albania
Algeria
Argentina
Bangladesh
Bolivia (Plurinational State of)
Botswana
Brazil
China
Congo
Côte d’Ivoire
Cuba
El Salvador
Estonia
Ethiopia
France
Gabon
Germany
Ghana
India
Indonesia
Ireland
Japan
Kazakhstan
Kenya
Latvia
Maldives
Mexico
Montenegro
Morocco
Namibia
Netherlands
Nigeria
Pakistan
Paraguay
Portugal
Qatar
Republic of Korea
Russian Federation
Saudi Arabia
Sierra Leone
South Africa
The former Yugoslav Republic of Macedonia
United Arab Emirates
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
United States of America
Venezuela (Bolivarian Republic of)
Viet Nam
Les også – Israels hær mer enn oppfyller internasjonale juridiske standarder