Mann truer med å drepe barn i en jødisk skole i Villeurbanne

*** Pressemelding 11. mai 2012 – SPCJ ***

I går truet en mann med å drepe jødiske barn i en skole i Villeurbanne, vis a vis huset der han bor. Fra vinduet sitt begynte han å rope mot barna: «Skitne bande av jøder! Jeg skal drepe dere!» Så fulgte han opp med å simulere som om han skjøt dem. SPCJ (Service de Protection de la Communauté Juive – organisasjon for beskyttelse av det jødiske samfunnet) i Lyon kom raskt til stedet, og gjerningsmannen ble pågrepet og bragt til politiet. Hendelsen er anmeldt.
For bare noen uker siden hadde jødehatet som kjent et klimaks, da Mohamed Merah bestemte seg for å sette fantasien sin ut i livet. Denne gangen var det ingen simulering: han drepte tre barn og en far som var lærer ved den jødiske skolen i Toulouse. Langt fra å ha blitt provosert satte han i gang noe som kan være begynnelse på en ny bølge av angrep og antisemittiske trusler i Frankrike.
Som et trist og urovekkende sammentreff ble barn ved den samme jødiske skolen i Villeurbanne utsatt for en selvmordsbomber med bilbombe allerede i 1995.
SPCJ etterlyser en reell vilje til å demme opp for den bølge av vold og hat som jødene i Frankrike har vært gjenstand for gjennom mer enn 10 år. Organisasjonen oppfordrer til at alle anstrengelser gjøres for å angripe årsakene til dette problemet, det vil si spredning av ideer som tilskynder hat og vold mot jøder i Frankrike.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: