LO manipulerer

1. mai, «Arbeidernes internasjonale kampdag,» som det heter, har vært feiret siden 1890 i Norge. Paroler har det alltid vært. Fremst i toget og fra talerstolene vaiet faner med slagord, og kamprop gjallet i luften. Det gjalt å bli fri fra arbeidsgivernes maktovergrep og få menneskelige ordninger for arbeidstakerne.
En generalstreik i USA som startet 1. mai 1886 førte til 8 timers arbeidsdag i USA, og derfor ble denne datoen valgt, og 1. mai feires nå av arbeiderbevegelsen i hele verden.
I år skal statsminister Jens Stoltenberg tale i Bergen på arbeidernes dag. Han møter 11 paroler, slik det fremstår på LOs nettsted. 9 av parolene har med norske forhold å gjøre.
Men så kommer det to paroler om Israel. Man kan spørre seg hva som egentlig foregår i LO. Hva kan de, hva vet de om verden? Hvilket mandat har de – egentlig? Hvilken interesse skulle LO ha av å ha med to paroler om – av alle ting – Israel? Dette tyder på vond vilje  eller mangel på kunnskap. Ettersom det siste er vanskelig å tro i informasjonens tidsalder, stå vi igjen med et forstemmende inntrykk av at LO har gått i vranglås. Dette er flaut. Det LO skriver er rett og slett ikke sant, som MIFF påpeker.

LO:
«Opphev blokaden av Gaza – Boikott Israel!»
«Staten Israel = Apartheid»

Noen blokade av Gaza finnes ikke. Gaza har et rikt utvalg av det meste, og de fleste hjelpeorganisasjoner er enige om at det ikke er noen humanitær krise der. Men en marineblokade finnes. I 2010 gikk en rekke aktivister sammen med terrorister i en bredt regissert kampanje mot Israels marineblokade av Gaza, noen drevet av naivisme og neppe onde hensikter, andre hadde planlagt og forberedt seg for blod og vold. Som vi vet endte flotiljen med at de israelske kommandosoldatene som skulle stoppe flotiljen, ble angrepet, og ble tvunget til å forsvare seg. Da situasjonen igjen var under kontroll, var flere personer drept av de israelske soldatene.
Europa med sine forutsigbare negative holdninger mot Israel, stemte i et unisont hylekor. Utenriksminister Gahr Støre var ute med sin indignasjon og kalte den israelske ambassadør inn på teppet. «Sjokkert over Israel» sto som store svarte overskrifter.
Vel, sjokket må ha lagt seg nå. For det første har tiden gått. For det andre har FN, som består av stater som meget lett lar seg «sjokkere» når Israel gjør noe, engasjert seg for å «komme til bunns» i hva som egentlig skjedde i Middelhavet da Mavi Marmara ble bordet. Man kunne godt påpekt at man lett får et muslimsk, arabisk flertall, og at det derfor av åpenbare grunner er vedtatt en mengde resolusjoner og fordømmelser av Israel.
FN: MARINEBLOKADE «LOVLIG OG PASSENDE»
Men i dette tilfellet kan man kanskje tro at noen forregnet seg. Det er ikke godt å vite, men faktum er at FNs rapport slett ikke ble så ufordelaktig sett med Israels øyne. Tvert imot ble det slått fast i Palmer-rapporten at Israels marineblokade av Gaza er “lovlig og passende.”
Man kunne derfor spørre seg om hvorfor LO kjører en parole som til de grader er utdatert og løgnaktig. «Opphev blokaden av Gaza» – når det slett ikke finnes noen blokade av Gaza. Det finnes derimot en sjøblokade, som av FN er beskrevet som over. Vet ikke LO dette? Har ikke LO fulgt med i utenrikspolitikken, men de synes det likevel er fint å mene noe, rett og slett for å være viktig? Eller mener LO seg å vite bedre? Man kan lure. Imponert er vi ikke.
MANIPULERING
[pullquote]Anstendighet, rettferdighet og håpet om fred og forsoning i Midtøsten tvinger oss til å kreve en umiddelbar stans i den bevisst negative karakteriseringen av Israel[/pullquote]Så om apartheid. Er det relevant å sette likhetstegn mellom Israel og den rasistiske raseskillepolitikken man praktiserte i Sør-Afrika? Vi slår fast følgende: du som har denne oppfatningen, lar deg neppe forstyrre. Argumenter og beviser på det motsatte har vært levert i årevis uten at det har åpnet øynene dine. Vi ser beviset på LOs parole over. Utallige punkter kunne nevnes. Bilder kunne vises, filmer, lover, fakta kunne vært presentert, side opp og side ned.
Vi står over. I stedet en liten gladmelding fra den engelskspråklige siden på Wikipedia om emnet, oversatt til norsk – og insinuerer med rak rygg at LOs to anti-Israel paroler er desinformasjon og manipulasjon, og ikke informasjon:

Den afrikansk-amerikanske studentorganisasjonen Vanguard Leadership Group, som har knyttet bånd til the American Israel Public Affairs Committee, publiserte en annonse i april 2011 der de krever at «Students for Justice in Palestine» «øyeblikkelig slutter med å referere til Israel som et apartheid-samfunn.» De ber også organisasjonen å innse at den arabiske minoriteten i Israel nyter fullt borgerskap med stemmerett og er representert i folkeforsamlingen.
De sier også at dette i høyeste grad er «forkastelig for dem som vet sannheten om Israels forhold til menneskerettigheter og hvor langt fra Sør-Afrikas dette er.» Vanguard Leadership hevder at «Students for Justice in Palestine» med sin illegitime analogi har valgt heller å manipulere enn å informere, og at «anstendighet, rettferdighet og håpet om fred og forsoning i Midtøsten tvinger oss til å kreve en umiddelbar stans i den bevisst negative karakteriseringen av Israel.»Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: