Jerusalem: terrorberedskap på andre døgnet

morc32-725x494Sikkerhetsmyndighetene opprettholder alarmtilstand i Jerusalem etter terrortrusselen i går tirsdag. Shin Bet, landets sikkerhetsmyndigheter, sitter på informasjon som fikk dem til å heve beredskapen til nest høyeste nivå i går ettermiddag, av frykt for et terrorangrep i Jerusalem by.
Magen David Adom hevet sin beredskap senere til høyeste nivå, og det lokale brannvesenet var klare til innsats. Et politihelikopter kretset over byen, og også andre enheter var klare til å rykke inn. Flere av adkomstveiene til hovedstaden ble sperret, og kjøretøyer fra arabiske byer i nærheten ble gjenstand for en ekstra sjekk.
Man fryktet et terrorangrep, muligens en selvmordsbomber.
I det senere har antall angrep fra Vestbredden økt. En undersøkelse som ble offentliggjort sist måned konkluderte med flere angrep i 2012 i forhold til året før, samtidig som dødeligheten hadde gått ned noe. Antall angrep fra Vestbredden økte fra 320 i 2011 til 578 i 2012. I Jerusalem var det 282 angrep, mot 191 i 2011.
Mange av angrepene innebar såkalte «molotov cocktails» – brannbomber. Ti israelere ble drept i 2012 som følge av terrorangrep, mot 22 i 2011. Seks av ofrene var sivile, mens fire var sikkerhetspersonell.
Times of IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: