Jøder angrepet med hammer og jernstang

Fransk politi leter etter 10 mistenkte med nordafrikansk opprinnelse etter at de angrep jødiske ungdommer.
I Villeurbanne i Frankrike ble tre jøder angrepet av ti menn, opplyste den franske innenriksministeren, Manual Valls. To av dem bar kippach. Villeurbanne ligger i nærheten av Lyon i Frankrike. Lyon ligger rundt 470km sør for Paris. I Lyon er det rundt 20.000 jøder.
To av ofrene ble innlagt på sykehus for behandling. Ett av ofrene, en ung mann, fikk et åpent sår i hodet, og en ung jente fikk en skade i nakken. Den tredje fikk en skade i armen.
Angriperne blir beskrevet som nordafrikanske. De slo sine jødiske ofre med hammer og jernstenger. Franske myndigheter anser hendelsen som «ekstremt alvorlig». Valls sa at han var «fast bestemt på å nedkjempe enhver aggressjon av religiøs art.» «Disse ekstremt alvorlige handlingene er et overlagt angrep på vår republikk, som gir enhver, uten unntak, anledning til å leve i frihet og i all mulig sikkerhet i sitt religiøse miljø,» sa hans kontor i en offisell uttalelse.
Politiet leter nå etter gjerningsmennene. Angrepet fant sted lørdag.
Både den franske biskop-konferansen og det franske rådet for muslimsk tro fordømte handlingen og forsikret det jødiske samfunnet om «broderlig solidaritet.»
Det jødiske miljøet i Frankrike er rystet. «Vi er i det 21. århundre, og her er ungdommer som angriper noen som går med jødiske hodeplagg, med hammer og stenger,» sa den jødiske advokaten Alain Jakubowicz i den franske borgerrettighetsgruppen Licra.
I mars ble tre jødiske skolebarn og en rabbi drept på en skole i Toulouse i Frankrike. Morderen, Mohammed Merah, innrømmet i løpet av den 30 timer lange skuddvekslingen med politiet, at motivet for den uprovoserte drepingen var antisemittisk.
I tiden etter dette har det blitt meldt flere episoder med antisemittisk vold, en klar økning i antall. Kilder i CRIF er klar på at disse angrepene har en sammenheng. Da Merah ble skutt og drept av politiet, ble det ropt «Merah er en helt,» og «vi skal hevne ham.»
Frankrike har Vest-Europas største antall jøder, rundt 5-600.000 mennesker. Disse har  med jevne mellomrom blitt utsatt for bølger av vold.
Daværende president i Frankrike Nicolas Sarkozy lovet etter drapene i Toulouse å slå ned på muslimsk ekstremisme og antisemittiske hendelser.
RFI
Jerusalem Post
Daily Star
Arutz Sheva
Ejpress
TF1Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: