Jødehatet lever i Norge

Det finnes ingen tvil. Ikke for den som er våken. Jødehatet lever midt i blant oss. Og i økonomiske nedgangstider ser vi at historien gjentar seg. Europa er i dyp krise, og hva skjer? Nazistenes budskap om at jødene har skylden, vinner gjenklang. Nynazistene er på fremmarsj i store deler av øst-Europa og Baltikum.
I Norge mangler denne delen av ondskapens ideologi lederemner, nær sagt som forventet i landet. Vi yngler ikke akkurat enere,
heller ikke på andre områder. Som kjent er det venstresiden samt den politisk korrekte, islamforherligende delen av kristenheten,
som leder an med antisemittisme. Eller Israel-hat. Kritikk av Israel, kaller de det.
Ikke all kritikk av Israels politikk er antisemittisme. Men mye er det. Grensen er grundig gått opp på våre nettsider. Blant annet er all kritikk av «Israels politikk» som ikke levner landet den minste mulighet til å forsvare seg og sine, antisemittisme. Videre blir lett beskyldninger som rettes mot jødene til antisemittisme, dersom beskyldningene ikke kan dokumenteres.
I de harde tredveårene fikk Hitlers nasjonalisme, koblet med en arrogant og rasistisk ideologi lett fotfeste blant folk. Når det går dårlig med en selv, trenger man en syndebukk.
Norge går det for tiden bra med, men resten av Europa er slett ikke der vi er. Kanskje det er derfor man nå begynner å hente frem
de klassiske beskyldningene: – jødene styrer verden, derfor går det dårlig?
I Oslo sprayes det nå bilder av USAs president Barack Obama på husvegger. Han er utstyrt med hatt og skjegg, selve kjennetegnet på
en ortodoks jøde slik det var i Europa før krigen. I tillegg er han slagord «change» endret til «no change» – underforstått at
jødene fortsatt styrer. Alt er ved det gamle. Document har tatt opp saken, og bringer bilde av plakaten.

Antisemittismen antar nye former. I Oslo har det dukket opp en plakat av president Barack Obama som konservativ jøde, og teksten No Change. Underforstått: også med Obama ved makten er det jødene som styrer.
Plakaten er en såkalt sprayplakat: dvs. det er laget en metallmatrise slik at man kan spraye bildet på over alt hvor det måtte passe. I dette tilfelle på St.Hanshaugen i Oslo, ikke langt fra synagogen i Bergstien.
Uinnvidde vil ikke oppdage budskapet. Hvem er figuren? Og hva betyr teksten?
Det er først når man drar kjensel på Obama at man forstår at No Change spiller på hans eget slagord i valgkampen for fire år siden: Change. Det ble ingen change. For jødene styrer fortsatt. Det er budskapet når man kobler Obama med skjegg og hatt, slike konservative jøder bruker, og teksten.

Hvis Obama skulle gjøre alvor av å presse Iran til å oppgi atomprogrammet vil det bli tolket som at han løper Israels ærend. Kort sagt: Obama levnes ingen ære. Det er svært liten entusiasme igjen, også i norske aviser.
Det er dette plakaten uttrykker, på en svært giftig måte. Selvsagt er den antisemittisk. Det er hovedbudskapet: Bak Obama står jødisk makt.
Det føyer seg inn i en tradisjon, som er lett gjenkjennelig fra Tyskland i mellomkrigstien: bak står jødene.
Document.no: Noen ting forandres ikke.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: