Israelske lovgivere ber regjeringen om å redde megler fra dødsdom

Danny Dayan, leder for noe som kan sammenlignes med kommuneråd eller fylkesråd i Samaria og Judea, har bedt statsminister Benjamin Netanyahu om hjelp til å redde livet til en arabisk eiendomsmegler.
Muhammad Abu Shahala har nemlig blitt dømt til døden for å ha gjort den utilgivelige kriminelle handling å bistå jøder i et eiendomskjøp i Hebron. Etter planen skal Shalala henrettes i Ramallah. Etter all sannsynlighet vil verdens meningsbærende elite tie stille om den ulovlige og urimelige henrettelsen av megleren. Han vil kanskje, som mange før ham, bli hengt uten lov og dom, eller etter en summarisk rettsak, fra en heisekran eller lignende.
De femten jødiske familiene som kjøpte huset, derimot, vil nok få kritikk av den samme eliten.
Bygningen man strides om, ligger like ved Macpelah-hulen, eller Patriarkenes hule. Dette er ett av jødedommens helligste steder.
Langt senere har som kjent også muslimene kommet til at stedet er viktig for deres religion, ettersom de mener Abraham har tilknytning til Islam. Abraham levde en gang rundt år 1900 f.Kr. Islam oppstod rundt 2.500 år senere. Muhammed ble født ca år 570 e.Kr.
Eiendommen fikk etter kjøpet navnet Machpelah-huset, og eierne har omgjort huset til flere leiligheter.
Forsvarsminister Ehud Barak beordret de nye eierne kastet ut like etter at de hadde flyttet inn, og kalte kjøpet en «provokasjon.» Femten familier flyttet inn umiddelbart etter kjøpet for å unngå at huset skulle overtas av okkupanter, med påfølgende bråk og rettsaker.
Kort tid etter utkastelsen ble huset forsøkt overtatt av venstreekstreme og arabere, for å forhindre de jødiske eierne å flytte inn i sin egen eiendom. Men styrker fra sivilforsvaret var utplassert, opprinnelig for å hindre eierne i å ta huset i bruk igjen. Disse styrkene fikk derfor forhindret araberne og deres medhjelpere fra å okkupere huset.
IsraelNationalNews.com
Beyond the cusp

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644