Israelsk hjelp til Sør-Sudan

En delegasjon av israelske eksperter fra organisasjonen IsraAID flyr denne uken til Juba i Sør-Sudan for å gjennomføre det første treningsprogrammet noensinne mot kjønnsbasert vold (Gender Based Violence, GBV).
En privat familieorganisasjon i Toronto, the UJA Federation of Greater Toronto, FIRST, og en israelsk NGO, Operation Blessing Israel står bak finansieringen av konferansen.
De 30 Sørsudanesiske sosialarbeiderne som deltar i workshopen, som skal finne sted 2. mars, arbeider med de mest sårbare gruppene i Juba-regionen, spesielt kvinner og barn som er ofre for, eller står i fare for å bli ofre for seksuelt misbruk og andre former for kjønnsrelatert vold.
Tre israelske terapister med høy utdannelse og lang erfaring vil stå for opplæring og kursing i sosialt arbeid, assistanse ved post-trauma, og behandling på stedet ved kjønnsrelatert vold.
Teamet fra IsraAID skal trene alle mannskapene ved en lokal NGO, Confident Children out of Conflict (CCC), samt de nyansatte sosialarbeiderne ved Departementet for sosial utvikling.
CCC driver et sikkert hus for misbrukte jenter, eller dem som står i fare for det, fra slummen i Juba. Programmet gir jentene tre måltider for dagen, og tilgang til rådgivning. På senteret er de beskyttet mot seksuelle overgripere, og får skolegang.
Vold mot jenter og kvinner i Sør-Sudan skjer i form av konebanking, tvungne og tidlige ekteskap, bortførelse av jenter, og en kultur med taushet og stigmatisering som tilrettelegger for og skjuler seksuelle overgrep.
Arutz Sheva

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644