‘- Israel venter på deg

Avigdor Liberman og Benjamin Netanyahu
Avigdor Liberman og Benjamin Netanyahu

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og utenriksminister har en annen tilnærming til terroren i København enn herværende Ervin Kohn, som sier at han mener Netanyahus signal til Europa heller burde være at Europa må ta bedre vare på jødene sine, og at vi nå ikke må stigmatisere muslimene. (Nyhetskanalen TV2 15:02.2015.)
Netanyahus signaler er sterke.
Og de er til skam for Europa. Europa fikk sterkest tenkelige oppfordring noen kunne få til å ta vare på sine jøder, under nazistenes jødeutryddelser under Den annen verdenskrig.
Har det hjulpet?
Israels regjering forventes å bidra med 180 millioner NIS (rundt 350 millioner norske kroner) til jøder som ønsker å flytte til Israel.
Statsminister Benjamin Netayahu kommenterer terroren i København:

Ekstrem islamisme har rammet Europa igjen, denne gang i Danmark. Vi kondolerer familiene til de drepte. Enda en gang dreper de jøder på europeisk jord, kun fordi de er jødisk.
Bølgen av angrep mot jøder i Europa forventes å fortsette, og det er opp til oss å være forberedt.
Jøder trenger beskyttelse hvor de enn oppholder seg, men jeg sier deg: Israel er ditt hjem.
Israel vil være der [for jøder for Europa], og Israel er deres hjem. …
Israel venter på deg med åpne armer.

Spesielt vanskelige land som Frankrike, Belgia og Ukraina ble nevnt i talen hans, men det ble ikke nevnt spesielt om Danmark omfattes av pengestøtten, som skal gå til tiltak som kan oppfordre jøder til å flytte, utdannelse i hebraisk, og en forbedret telefonstøtte til dem som vurderer å flytte.
Også utenriksminister Avigdor Liberman uttalte seg i forbindelse med terroren. Han pekte på at jøder og israelere blir de første ofrene for terror ettersom de er i frontlinjen for Vesten og den frie verden.
Liberman sa at det internasjonale samfunnet nå ikke bare må gå i demonstrasjonstog og lage erklæringer, men gå til «en knusende krig mot islamsk terror og dens grunnleggende årsaker.»
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: